Ревитализация на тялото и духа чрез кръгови махове на ръцете

0
2220
прочитания
Благодарение на ежедневните кръгови движения на ръцете тялото ще получи много полезни ефекти
Кръговите махове на ръцете

Упражнението „кръгови махове с ръце“ е включено в програмата на някои олимпийски отбори и не случайно се използва при подготовката на космонавти. Това упражнение може да се прилага ежедневно и в домашни условия.

Кръговите махове на ръцете засягат функционирането на раменната става и благодарение на тях се подобрява физическата подготовка и настроение на човека.

Правилно изпълнение на кръгови махове на ръцете

За да изпълните това упражнение, трябва да поставите краката си на ширината на раменете и леко да ги свиете. После от стъпалото прехвърляте импулсното движение и започвате кръгообразно да движите ръцете.

Правят се около 15 кръгови маха напред, след което ръцете се въртят 15 пъти в обратната посока.

За да подобрите координацията на движенията, можете да правите кръговите махове в различни посоки: с дясната ръка напред, а с лявата назад и обратно. Отначало мозъкът ще бъде объркан, но скоро ще бъде изградена съответната невронна връзка.

Благодарение на ежедневните кръгови движения на ръцете тялото ще получи следните полезни ефекти:

  • подобряване кръвообращението и функционирането на мозъчните клетки;
  • ускоряване телесното движение на кръвта;
  • подобряване на белодробната функция;
  • изглаждане на мускулната тъкан;
  • ревитализация на вестибуларния апарат;
  • подобряване синхронизацията на мозъчните полукълба;
  • увеличаване концентрацията на вниманието;
  • подобряване на настроението и овладяване на стреса.

Кръговите упражнения развиват подвижността на ръцете и правят цялата част на раменния пояс да бъде работеща, а мускулите на гърдите, гърба и врата да се активират. Благодарение на това упражнение и на подвижността на гръдния кош се отстраняват различни недостатъци в раменните мускули и постепенно се натрупва мускулна маса.

С времето може да се увеличи натоварването, като се ускори темпото, а кръговите махове на ръцете да се комбинират със скокове или със  завъртания на тялото.

Всекидневното изпълняване на тези упражнения води до подобряване на физическото състояние на тялото и утрепване на човешката психика.

„Горе ръцете!“ или за смисъла и ефекта от вдигнатите ръце