ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

Вадим Зеланд: Човек получава това, което очаква или как да чуем...

Според Вадим Зеланд душата, за разлика от ума, не използва обозначения. Тя не мисли и не говори, а чувства или знае. Откакто умът започна да мисли в абстрактни категории, връзката между душата и разума постепенно се атрофира.

Сергей Лазарев за заешката устна и диаболизмът на Врубел

Михаил Врубел (1856-1910) е руски художник, който съчетава древната византийска традиция и модерната живопис. Творецът е завладян от поемата „Демон“ на Михаил Лермонтов, вследствие на което в названието на голяма част от картините му започва да присъства думата "демон", в съответствие на нарисуваните демонични персонажи.

Учителя: Когато човек е в радостно състояние, етерният двойник излиза навън

Главната причина за болестите се дължи на дисхармонията между двойника и физическото тяло. Двойникът е апарат, чрез който се проявяват силите на природата, физическото тяло живее благодарение на своя двойник и ако отношенията между тялото и двойника не са правилни и хармонични, зараждат се ред болезнени състояния.

Стефано Д’Анна: Светът е дъвка – той приема формата на зъбите...

Като най-значим мистик на физическото безсмъртие и духовен материалист Лупелий отрича смъртта като най-ужасния от всички човешки предразсъдъци. Лъжата, жалването и бягството от отговорност са белези на аморалността и разложението. Човек сам изобретява смъртта, за да сложи край на страданията и мъките, които сам поражда.

Лазарев: В Америка трябва да започне рухване на благополучния живот, за...

Човешките ценности започват от нашите желания, от живота ни, от това, което наричаме „благополучна съдба". Докато има неприятности, човек по-малко е вкопчен в човешките ценности, значи подсъзнателната му агресивност е по-слаба, ориентацията му към любовта - по-голяма, и той съответно е здрав. Щом се сбъднат всички желания, вкопчването рязко нараства и пламва подсъзнателната агресивност.

Кирянова: Когато мъжът загуби Главната си жена, той се лишава от...

Почти всеки мъж има Главна или Съдбоносна жена. Обикновено той я среща, след като е изпитал поредица от страсти. Неминуемо между тях започват конфликти или недоразумения, често придружени със силни чувства. Но когато мъжът и жената се разделят, отношенията им придобиват трагичен заряд. В последствие мъжът „умира“, сякаш е загубил източника си на енергия.

При зараждане на любовта енергетичните разходи са същите като при тежко...

Ако човек е живял преди появата си на земята в други светове, вътрешните му възможности са огромни, макар че често не подозира за това и не му позволяват да се разгърне, и съдбата му в повечето случаи е злочеста и само силата на духа и личната изключителност отличават този човек от другите.

Лазарев: Духовни антидоти за безплодието и принудителното пречистване на човечеството

През идните години или човекът ще се променя и не ще подкрепя тази тенденция, в която главно щастие за човека са неговата лична воля и желание, неговите принципи и цели, неговите способности и интелект, или той изчезва от лицето на земята заедно с тази тенденция.

Духовните котви или защо трябва да живеем на любимо, а не...

Хората се нуждаят от духовни котви или поддръжки, за да се чувстват в безопасност по време на житейското си пътуване, особено по време на неговите „бурите“. Големите „вълни“ могат да бъдат „яхнати“, ако човек разполага с правилните котви.