сряда, декември 8, 2021
Технологичната сингулярност е хипотетично събитие. Ако машините бъдат доведени до състояние да създават свои по-усъвършенствани версии, то вероятно няма да има причина те да преустановят да го правят. Въпросът е дали това ще излезе извън човешкия контрол?

Прогнозата на Масайоши Сон: Технологичното ускорение ще достигне до сингулярност...

Технологична сингулярност (от латински: singularis, т.е. единствен) е  повратната точка в състоянието на механизъм или машина, от която последващото ѝ поведение не...
Тя помнела, как преди да се роди, била човек, облечен в бели дрехи, с жълта звезда на челото и много се е гордеела с това. Живеел в един храм и убивал (принасял жертви) крави. Това било много лошо, но той не знаел това тогава. Затова, трябвало да се роди като теленце и да разбере, кое е добро и кое - лошо.

Приказка за Великата Майка или защо хора ще станат животни, а...

                „В едно селце живеело едно сираче с баба си и дядо си. Те били бедни хора и нямали възможност да го...
Избрани цитати от Учителя Беинса Дуно за превантивната медицина на бъдещето

Учителя: В бъдеще няма да има болести, а лекарите ще се...

Помни, който обича Бога, той има имунитет към болестите.
Ускоряването на субективното време с възрастта е добре документирано от психолозите, но няма консенсус относно неговата причинност.

Адриан Беджан и Ян Ван Хелсинг: Сгъстяване на времето или защо...

Всички чувстват, че времето се ускорява с всяка изминала година, а усещането за сгъстеност на събитията все повече се засилва. На какво...
Подобно на други велики мъдреци, Буда предлага практическа философия, която насърчава към фокусиране върху най-простите и важни неща.

Будистка притча за отровната стрела разкрива най-голямата ни грешка

„Пазете се от втората стрела” Това е будистки израз, който няма нищо общо със стрелбата с лък. Отнася се...
Знаменитата разходка на сър Франсис Галтън, описана в учебниците по психология, налага извода, че човекът е това, което мисли за себе си и неговата собствена настройка генерира Реалността, в която живее.

Франсис Галтън: Ненужно е да съобщаваме на хората своята самооценка, те...

Знаменитата разходка на сър Франсис Галтън          Сър Франсис Галтън е английски антрополог и психолог, изследващ механизмите за измерване...