четвъртък, април 25, 2024
Когато партньорът те наказва с мълчание - това е едно от най-нездравословните, не функциониращи поведения на възрастен индивид.

Наказанието с мълчание е емоционална гилотина

Наказанието с мълчание е емоционална гилотина, нещо много незряло, много манипулативно и много егоистично. В дългосрочен план наказването с мълчание е пасивна агресия и изобщо не работи.
Жената вече е родена жена, тоест тя вече е изпомпвала всички женски функции. При раждането жената има всичко наведнъж, за да стане щастлива. Тоест една жена в живота си като цяло не трябва да постига нищо друго. Тя има всичко. Тоест, роди се малко момиченце – и вече има всичко за своето щастие в живота. Мъжът се ражда по съвсем друг начин. Ражда се, няма на какво да се радва. Той се ражда като празен. Следователно мъжът трябва да постигне нещо в живота. Той трябва да стане мъж.

Сатя Дас: Един мъж трябва да казва само три неща на...

Мъжът е онази форма на живот, която не променя нищо, докато работи. А жената е форма на живот, която винаги подобрява дори това, което работи добре. Когато мъжът говори, той винаги просто предава информация. Когато една жена говори, винаги има втори смисъл.
Когато потокът от опции се промени, може да се появят насочващи знаци. Знакът се различава от обикновеното явление по това, че винаги сигнализира за началото на преход към качествено различна линия на живот. (Вадим Зеланд)

Вадим Зеланд: Човек получава това, което очаква или как да чуем...

Според Вадим Зеланд душата, за разлика от ума, не използва обозначения. Тя не мисли и не говори, а чувства или знае. Откакто умът започна да мисли в абстрактни категории, връзката между душата и разума постепенно се атрофира.

Сергей Лазарев за заешката устна и диаболизмът на Врубел

Михаил Врубел (1856-1910) е руски художник, който съчетава древната византийска традиция и модерната живопис. Творецът е завладян от поемата „Демон“ на Михаил Лермонтов, вследствие на което в названието на голяма част от картините му започва да присъства думата "демон", в съответствие на нарисуваните демонични персонажи.
Необходимо е да изучавате отношението, което съществува между етерния двойник на човека и физическото му тяло. Етерният двойник свързва ума със сърцето.

Учителя: Когато човек е в радостно състояние, етерният двойник излиза навън

Главната причина за болестите се дължи на дисхармонията между двойника и физическото тяло. Двойникът е апарат, чрез който се проявяват силите на природата, физическото тяло живее благодарение на своя двойник и ако отношенията между тялото и двойника не са правилни и хармонични, зараждат се ред болезнени състояния.
Човек сам изобретява смъртта, за да сложи край на страданията и мъките, които сам поражда, вместо да се заеме с отговорността да се пребори със себе си и да надвие своето несъвършенство. Смъртта не е решение. Човек винаги започва наново от там, където е спрял.

Стефано Д’Анна: Светът е дъвка – той приема формата на зъбите...

Като най-значим мистик на физическото безсмъртие и духовен материалист Лупелий отрича смъртта като най-ужасния от всички човешки предразсъдъци. Лъжата, жалването и бягството от отговорност са белези на аморалността и разложението. Човек сам изобретява смъртта, за да сложи край на страданията и мъките, които сам поражда.