Лекият живот е тежка болест

0
14777
прочитания

Избрани мисли и цитати от “ Законите на живота – лекции том I“,2012 г., aвтор Елеазар Хараш

Един от основните закони на истинското здраве е морала. Без морал рухва психическото здраве. Правилният начин на живот заменя много лекарства. (руски афоризъм)

Лекият живот е тежка болест.

Като се говори истината, се трупа енергия, сила и здраве. Доброто носи здраве. Обикновеният човек не може да прави добро (заради самото добро). Трябва да знаете момента на доброто, иначе може да има обратен ефект. Човек е само проводник на добрите постъпки.

Разболявате се, защото сте отнели много прана от другите с критика и завист. Когато критикуваш, ти демагнитизираш атомите си. Болестта е крадец на енергия, която си отнел от другите и трябва да я върнеш отново на болестта.

Болестите са живи същества – хранят се с невежество, омраза, недостатъци.

Всяка отрицателна черта – завист, злоба, критика, омраза – е живо същество, което черпи жизненост от човека.

Учителят казва: „ Всички болести се дължат на преяждането. Който мисли с лоши мисли, удрят го в главата.“

Човек, който не слуша гласа на Любовта, се разболява. Който е изгубил Любовта, той боледува винаги. Да оздравее човек – това значи в него да потече чиста, небесна енергия на Любовта.

Здравето може да се внесе в човека само по закона на Любовта, т.е. трябва да има нещо в човека, за да го спаси Бог. Щом Любовта те вибрира, болестта си отива (вселяване на Бога).

Любовта привлича всички елементи на здравето. Оптимизмът и радостта са най-великото лекарство. Смехът за хубави неща е масаж за клетките. Трябва да придобиете непрекъсната радост. Безнадеждно е да се помогне на човек, който е загубил светлите си мисли. Светлите мисли внасят нови енергии. При Любовта човек пие еликсира на живота.

Бог е винаги щастлив, защото е абсолютно чист. Когато човек има любов, той се издига нагоре, там е щастието.

Когато любите, привличате всички елементи на здравето, спокойствието и светлината.

Умереността е страж на здравето. (руски афоризъм)

Болестите не обичат хората със светъл мироглед. При всяка отрицателна мисъл здравето се губи. Всички тревоги след време се превръщат в болести.

Болестите обичат този, който се оплаква от живота. (руски афоризъм)

Всяко оплакване и отчайване е падане на човека във все по-гъста мрежа. Страхът е главният магнит за всички болести. Спокойствието е най-здравословното състояние на човешката душа.

Спокоен – това означава съединен с Бога. Нервен – съединен с дявола. И лошото е, че нямаш стремеж към доброто. Чистият никога не може да бъде нервен. Нетърпение, недоволство са белег за нечистота.

Бъбривият човек е съкровище за неврозата. (руски афоризъм)

Когато живееш с мисъл за болест, ти се сближаваш с болни духове. Избягвайте болезненото самовглъбяване.

От мълчанието се съхранява най-много енергия, а когато говорим разумно, енергията се връща. Лошата мисъл ограбва енергията. Лъжата също. Ако болният мълчи и се моли, той ще натрупа огън и ще оздравее. Има болести, които могат да се излекуват само чрез дълбока изповед.

Болестта има за цел човек да вземе нови насоки в живота си, вид пречистване на съзнателния човек. За несъзнателният е мъчение.

Ако човек не започне да мисли при болестта, тя завършва с със смърт. Които не мислят, боледуват. Вашето здраве зависи от вашите мисли.

Болестта е падане в по-нисша степен на вибрации и при продължителна молитва се връщаш в основния тон. Болестта никога не може да проникне във висшия живот.

Болестта показва, че мисълта на човека е пропукана. Болестта стои докато просвети човека.

Ако победиш болестта, означава да победиш едно по-нисше съзнание в себе си.

Болестта е закон, който изисква вътрешна промяна в човека. Болестта е просветителка или разрушителка. Болестите са с цел да направят човека по-добър и да го пробудят.

Учителят казва: „Вие може да се излекувате от всяка болест, но важно е какъв е вашият стремеж.“

Как да лекуваме всяка болест със силата на мисълта

Когато студът ви влияе много силно, това означава, че сте навлезли много в материалния свят.

Иска се малка жертва от болния – да се откаже от някои неща. Жертвата е закон за сразяване на кармата. Расте само този, който се жертва.

Болестта рак се дължи на вътрешен егоизъм. Може да се победи с щедростта, чистото Слова. Болният да си представи, че е много богат и щедро раздава.

При тежка болест – пост без вода задължително.

Алчният човек е най-добрият приятел на инфаркта. (руски афоризъм)

Най-опасната болест е старостта – внушение на паднали ангели.

При нечист живот малките болки водят до големи.

Всички нервни болести се дължат на раздвояване (обратно на единството с Бога).

Ако имаме зъбобол, да превърнем болката в светлина.

За усилване на очите – през нощна буря дълго да се взираме в тъмнината и да наблюдаваме бурята.

Има ли цяр за черния дроб? – Има. Не мрази никого.

Ако болният си пее – ще оздравее. Ако не вярва в излечението си – дяволът прониква в него.

При мъка гледайте течаща вода или Ниагарския водопад.

Най-великият лечебен метод: яж малко, яж чиста храна, яж спокоен и благодари, не извършвай духовно месоядство (омраза), яж бавно.

Духовното месоядство – омразата – е по-лошо и от свинското месоядство.

Лекуването става от Господ, а не от хората.

Има болести, които могат да се лекуват само с изповед пред Бога – в неподвижност, в заключена стая, за да не ви смущава никой.

Болестите се разтопяват със Словото.

Учителят казва: „Всяка болест се лекува с воля.“ Силата, която премахва болестта, това е вътрешното убеждение.

Болестта са живи същества. При пост, молитва и формули те се унищожават.

Постът премахва нечистата материя в клетките – физическа и психическа. Постът е разрушител на злото. При всяко въздържание се трупа вътрешна сила.

Болестите се унищожават с активна психическа енергия.

Да вкараме образа на Слънцето в ръцете си и да лекуваме с думата „минава“ – казваме я мислено поне 10 пъти, може и 1000, но без да се отчайваме и спираме.

Формулата „Свежест и бодрост“.

Ако благодарите на болестите, неприятностите, ако им попеете, те ще си отидат, защото не понасят хармонията.

При пост и молитва нашите клетки стават все по-леки и по-бистри. Ние трябва да сменяме старите клетки чрез пост и молитва. Трябва да живеем възвишен живот, за да си отидат нисшите клетки.

Усмивката успокоява цялата нервна система и всички същества вътре в нея. Усмихни се на своята скръб, защото ти си по-висш от нея. Усмивката е главният метод за укрепването на човека…Човекът е подобен на телевизор с много канали: ако включиш канала на скръбта, ще станеш скръб. Ако включиш канала на усмивката, ще станеш усмивка. Която програма включиш, тя прониква в теб. Усмивката е звукът на Чистото Сърце, тя е утешение. Усмивката на Духа е Несломимост.

Има храни на успеха и на спокойствието.

Елеазар Хараш: формули за работа и развитие

Храни на успеха: мляко, сирене, кашкавал, жито, мед, орехи, лешници, бадеми. Ябълките дават благородство на чувствата, крушите усилват ума, сливите – вярата, орехите – паметта, лещата – зрението. Чудесна вечеря е: купичка кисело мляко, ръжен хляб, лъжица мед. Житото е най-чистата физическа храна. Чистата храна усилва волята. Чистата храна внася мир и разположение във всички клетки.

Щом си поел лоша храна, вземи рициново масло.

Чистата кръв се справя с всички видове болести.

Захарта е лъжа.

Който яде месо, губи фините си трептения.

Яжте с благодарност, иначе кръвта се отравя. Спрете на най-сладката хапка, тогава във вас текат все още възходящи сили. Имате стомах на пчела.

Хранете се само със светли мисли.

Източник: „Законите на живота – лекции том I“, 2012 г., aвтор Елеазар Хараш

Съставител: Нора Николаева