Магически правила на толтеките

0
8210
прочитания
по Никита Стейн

1. Правило на мисълта. Мисълта създава света. Реалността е продукт на мисленето. Мислите ви определеят или задават вашето бъдеще и настоящите събития, които преживявате в момента. Както Абсолютът (Божественото Съзнание, Универсалната енергия, Единното Информационно поле) е сътворило чрез своите мисъл-форми – планетата (и останалите обитаеми и необитаеми светове), така и човекът чрез своите мисъл-форми конструира своето обкръжение и външност. Принципът на материализацията е много прост: мисъл-енергия-реализация-реалност. Следователно човек е подобен на Създателя, на градивната вселенска енергия. По същия начин той е подобен и на Разрушителя, или на деструктивната универсална енергия, ако направлява мислите си към егоистични и разрушителни цели. Не напразно тоталитарните режими (независимо за кой период от човешката история става дума) така жестоко са подтискали и подтискат свободата на словото. Диктаторските и всички по-малко твърди управления (имащи достъп до технологията “мозъчен контрол”), използват “джобни” пси-генератори или такива с размерите на тон-колони, пси-генератори, маскирани като аудио или визуална техника, както и други модулиращи психиката психотропни способи. Така властта управлява мислите на своите поданици и диктува (задкулисно и незабелязано) процесите, протичащи в публичното съзнание. По този начин уддържа устойчив своя режим. Ако се допусне свободата на мисълта и възможността за съзнателен избор на обикновените хора, това ще предизвика промени в социалното съзнание, а и оттук – неизбежно ще доведе до промени в системите на управление. Свободната мисъл означава свобода на избора и автономност на избора. Има ли я – тя неизбежно ще се въплъти в “релност”. Нейната “реалност” автоматически ще разклати основите на тоталитарните (а и на всички други нелепи режими) и ще доведе до техния крах.

Тестът на Омура е естествен детектор на лъжата.

2. Да се мисли правилно – означава да не се противоречи на Висшия Аз и да се остави той да направлява Материалния. Ако мисълта ви е насочена към реализиране на някаква точно определена визия за бъдещето, а същевременно не сте активен, резулататът ще се деформира. Тъй като светът, в който живеем е (поне във видимата си част) грубо материален – то за да постигнете промяна или резултат в него – трябва да “действате и с действия”. Мисълта ви е необходимата енергия, за да въздействате на фините планове, реалните ви постъпки – ще влияят на материалните.

3. Правило на аналогията (перспективата). Което е горе – това е и долу, което е долу – това е и горе. Можем да разгледаме този принцип в няколко различни аспекта. Всичко, което се случва на Небето (в духовните/енергийните планове), се отразява и на Земята (в материалните светове). И обратно. Или всичко е взаимосвързано. Представете си две огледала, които се оглеждат едно в друго: горе – небе, долу – земя. Обкръжаващият ни свят се формира в резултат на вътрешните ни състояния и настроения. От своя страна – той също влияе върху вътрешните ни състояния. Да се променя света към по-добро е възможно само тук и сега. Само от вас. За да започнете да променяте и да създавате, не чакайте някакво събитие да ви насочи към правилната посока. Не чакайте някой друг. Не бъдете пасивен, очаквайки знак, чудо, послание или помощ отвън. Според толтеките – за да превърнете живота си в райска градина не е необходимо да се побърквате от работа и да унищожите нервната си система. Много по-просто е да промените себе си – започвайки отвътре, от най-дълбоката си същност. Ще забележите, че външната реалност се променя към по-добро, едновременно с вашата собствена промяна.

4. Правило на вибрацията. Целият свят е изграден от вибрации. Всяко вещество има стоята честота на вибриране. Хората могат да бъдат групирани в човешка скала на вибрациите – като се започне от най-грубите и се достигне до най-фините. Съвместими сте с друг човек, ако вашата вибрация е или подобна (или напълно съвместима), или е кратна на определен делител. В този случай говорим за взаимно допълване, обич, партньорство, съвместимост на енергетиката. Ако вибрациите са нехармонични – няма да се разбирате с другия. Ще настъпят енергийни сривове, някой от двама ви ще започне да доминира енергийно (енергиен вампиризъм). Можете да се разболеете, вашият психологически и духовен профил ще се променя. Най-простият пример за съвместимост е професионалната – когато специалисти взаимно се разбират, т.е. мислят на подобни професионални честоти). Възможно е в други области да имат различни възгледи. Професионалната съвместимост не означава непременно и сексуална, духовна, партньорска съвместимост. И обратното. Не е необходимо да бъдете съвместими с всеки и във всичко. Но несъотвествията между вас и друг човек не трябва да се пренебрегват. Ако имате фина вибрация и трябва да работите с “груби” колеги – ще ви се наложи да снижите своята ментална честота, за да общувате с тях. Ще трябва да говорите “на техните честоти”. Обратният вариант обаче е невъзможен: грубата вибрация изведнъж или периодично да се повдига до по-висшите или по-фините, за да общува с тях. Запомнете, че хора с груби вибрации обикновено остават такива до края на живота си. Вибрацията зависи от духовния профил на човека, а както всички знаем, никой не може да избяга от най-дълбоката си същност. Възможни са само “козметични” операции за отстраняване на най-грубите черти, но не и цялостно преобръщане на личността. продължава на следваща страница >>

Как чрез натрупване на лична сила и непреклонно намерение толтеките моделират съдбата си?