Професор Неумивакин: закони на здравето

0
2589
прочитания

 

Търсим начини за дълголетие и активен живот в диети, физическа активност и психотехника. Но най-мъдрите и най-прости отговори често лежат на повърхността. Всъщност няма болест. Има определено състояние, което може да бъде коригирано, особено с изключителна сила на мисълта. 

40 правила за хранене и живот в радост от мъдреца Андрей Ворон

Общи здравни правила, формулирани от алтернативния лечител и руския професор по медицина Иван Павлович Неумивакин:

 1. Водородният пероксид (кислородна вода) е добра профилактика срещу всеки грип. Той представлява необходим на тялото атомен кислород. Начин на употреба: Разредете 15-20 капки 3% водороден прекис в ¼ чаша вода. Инжектирайте със спринцовка в едната и другата ноздра. Кислородната вода убива вируси, гъбички, микроби, ракови клетки, хелминтни инвазии, без да засяга нормалните клетки.
 2. Правилно дишане. Много заболявания могат да бъдат излекувани чрез дишане. Важно е да се поддържа правилното съотношение на въглероден диоксид и кислород в организма. Полезно е да се диша така: малко вдишване и много бавно издишване. И не дишайте 1 минута (пауза). Полезно е да се придържате към този режим поне за един час на ден. Вдишването до интензивността на издишването трябва да бъде 1:10. Докато задържаме дъха си, необходимият въглероден диоксид се натрупва в тялото.
 3. Вирусите. Трябва да „бъдем приятели“ с вирусите. Не можем да живеем без вируси. Те донякъде приличат на нас – също имат ДНК и хромозоми. Затова е важно да не се страхувате от вирусите, а да предприемете разумни мерки за тяхното неутрализиране.
 4. Мобилните телефони. Защо днес децата често имат мозъчни тумори, проблеми с нервната система и зрението? В Япония на децата под 10 години е забранено да използват мобилни телефони, тъй като това води до пряко увреждане на тяхната нервна система, зрение и т.н.
 5. Не можем да живеем без вода. Хората спират да пият вода с напредването на възрастта. Но без вода няма електричество. В една клетка има хиляди митохондрии – малки електроцентрали, които работят на вода. Водата в тялото се замърсява поради натрупването на шлаки. Водата е мощна енергийна система. Кафе, чай и други напитки – това е свързана вода, това не работи в полза на здравето. Тялото трябва да я освободи. В клетката влиза само чистата вода. Трябва да пиете поне 1,5 литра през зимата и 2 литра вода през лятото.

Как правилно се пие вода?

 • 10-15 минути преди хранене;
 • Нито една глътка, докато ядете. Никакви напитки по време на хранене.
 • След ядене, ако сте яли месо – поне 2 часа, след каша – 1,5 часа.

Ако отпиете дори една глътка, разреждате солната киселина в стомаха си и храната няма да бъде усвоена. Токсините запушват тялото ви, те бавно се натрупват и причиняват развитието на заболявания.

 • Ако искате да ядете, пийте вода. Това е храна №1.

Водата е в основата на всеки биохимичен процес.

Как се да приготвя чиста вода?

Вечер налейте вода в буркан. Изцедете сутринта, като отстраните утайката. Кипнете вода, докато се появят малки мехурчета. Затворете, охладете бързо. Тази вода става структурирана. Тя запазва полезността си в рамките на три часа. Пием я сутрин и преди обяд. Вечер можете да повторите манипулацията и да приготвите друга порция чиста вода.

 • Движението е жизненоважно. Всички системи, мускули трябва да работят. Изискват се поне ежедневни разходки и клекове. Полезно е да се ходи пеша и заради седалището. Това, на което седим, е най-важната част от нашето тяло. Там всичко започва и всичко свършва – краката, гръбначният стълб…
 • Месото е тежък, мъртъв продукт. В Кавказ месото се консумира правилно. Пристига гост – коли се овен. В резултат на това месото е прясно и се консумира с много зеленчуци. Ние замразяваме – размразяваме месото много пъти и това е неприемливо. Храносмилането на „тежък” продукт на фона на разредени храносмилателни сокове създава гниене в стомашно-чревния тракт. Добре е да се яде повече растителна храна.
 • Содата. Основната причина за много заболявания е нарушен киселинно-алкален баланс. Това е единственият показател, който не трябва да се променя през целия живот. Пиенето на вода със сода е може би най-популярният начин за алкализиране на организма. Това е много прост и ефективен начин за намаляване на киселинното натоварване.
 • Живейте с чисти мисли. Това, което можете да дадете, го върнете. Все пак ще бъдете възнаградени. Най-важното е да бъдете позитивни. Всичките ви негативни мисли, отрицателната енергия работи срещу собственика си. Не завиждайте, не трупайте негодувание и гняв.

Съвети за здраве от създателя на космическата медицина професор Неумивакин

Руският професор по медицина твърди, че основният враг на човешкото здраве е МЪРЗЕЛЪТ.