Дзен или как един Утихнал Ум може да генерира здраве и решения

0
5643
прочитания

Отворих дума за волята, заради техниката, която искам да споделя с вас.. За здравето ще стане дума. И така, накратко ще ви припомня основната техника на медитация. С тази техника се правят чудеса. Да, без преувеличение, здравето ви ще стане непоклатимо и така стабилно, както отдавна не е било, т.е. каквото винаги е трябвало да бъде!

Първа фаза:

Насочваме вниманието в себе си и наблюдаваме ума си, но без да вземаме участие в мислите. Умът ни ще ни “предлага” най-различни мисли – идеи, спомени, емоции, планове за бъдещето, скорошни разговори, музика и… всичко, за което се сетите. По време на медитацията ние не се въвличаме в работата на ума, а само го наблюдаваме. Не участваме в мислите, не ги развиваме, не ги оценяваме, не ги каним, и не ги гоним, колкото и да са неприятни, отвратителни, страшни и т.н. Само ги наблюдаваме, дотогава докато умът сам утихне. Не бива да възспираме мислите, да се опитваме да ги променим, не бива да ги правим позитивни или приемливи.. Само ги гледаме, те сами ще утихнат, ако не се въвличаме в тях, т.е. ако не им даваме гориво чрез участието си в тях.. И.., когато достатъчно време сте медитирали (не става от веднъж), тогава умът утихва и настава едно спокойно, невъзмутимо състояние на покой и сигурност. Един Утихнал Ум генерира много мощни мисли, които идват от Същността ви! Това е вашата Изначална Природа, вашата Истинска Същност.

Втора фаза:

Когато имате състоянието на покой, тогава със силата на мисълта отивате до проблемното, до болното място в тялото ви и мислено се опитвате да свържете това място с покоя, със Същността си, които сте постигнали в първата фаза. Чрез мисълта си сливате този болен участък така, че да стане в едно цяло със покоя със Същността ви. Това от само себе си ще хармонизира болния участък със Същността ви.

Точката на Конфуций е специално място на сила в човешкото тяло.

Примерно: Ако ме боли гърлото, или имам грип. Постигайки състоянието на утихване на ума, насочвам чрез мисълта си гърлото, или съответно при грип болките в мускулите, насочвам ги в Същността си и се стремя чрез мисълта си да ги слея с Нея. Отначало няма да се получава, но ако упорствате в концентрацията на мисълта да слеете болния участък от тялото си, със Същността – с покоя, тогава за много по – кратко време от обичайното и без друга помощ (лекарства, билки., илачи) болният участък ще се възстанови. Може да ви се струва невероятно, но силата на мисълта притежава голяма мощ и тази мощ, когато е насочена към Същността ви, става неузнаваема. Много мощен е този метод, само се научете да практикувате медитацията редовно и ще го имате винаги с вас. По този начин можете да лекувате не само настинка и грип, а и много други болести. Зависи от силата на волята ви.

Третата фаза:

Когато сте слели болния участък на тялото със Същността и продължавате да го сливате, ще забележите, че дишането ви ще започне да се променя неволево, т.е. без вие целенасочено да го променяте. Дишането се променя рефлекторно, според нуждите на организма за хармонизация, за очистване и оздравяване. Просто трябва да продължите да сливате болната или проблемната част от тялото си със Същността си.

Направете тази техника в продължение на 20 -30 минути и ще видите резултата. По този начин могат да се лекуват и физически, и чисто нервни и психични неразположения и болести.

Когато усвоите техниката, торбите с лекарства, които неотклонно носите със себе си, ще станат излишни.

Екхарт Толе: Умът е машина за оцеляване, а съзнанието е пътят за освобождаване от болката