Според източната медицина точката на щастието е тимусната жлеза (тимус на гръцки означава „жизнена сила“) – важен орган на имунната система, който се намира в центъра на гърдите. Точка на Чингис Хан е наричана точката, разположена в основата на палеца, чрез която в древността се е оказвало въздействие предимно върху черния дроб и жлъчката.

А коя е точката на Конфуций?

15645024_1377994405552887_1162017940_n

Резултатите на хроничния стрес, известен като „Бичът на 21 век“ , водят до влошаване на настроението, невроза и емоционален дисбаланс, до лошо храносмилане, подуване на корема, замъглено зрение, загуба на концентрация, чувство на горчивина и гадене сутрин, и т.н.

Един от най-популярните методи на Изтока, а сега и на Запада, сочен като бързо премахващ ефектите на острия или хроничен стрес , е масажирането на биологично активната точка, наричана „точка на Духа“ или „Точка на Конфуций“. Според известния китайски мислител и философ Конфуций, практикувал  въздействието върху тази точка, стимулирането на същата води до „забележителна яснота и контрол върху ума, до прояснение на сърцето и очите.“

Повечето китайците смятат, че човешкият живот се управлява от три точки: „собственикът на храносмилането“ – т.нар. точка на Чингис хан;  „повелителят на времето“ – това е точката “ Цзу-сан-ли „и „управителят на разума“ или т.нар. точка на Конфуций. Ефектът на последната, освен в неутрализиране на стресовите последици, се изразява и в стимулиране на развитието на здравия мозък.

„Точката на Конфуций “ се намира под тилната кост на главата, на около 2,5 см над задната граница на растежа на косата, където има вдлъбнатина.

Въздействие върху точката може да бъде оказано с пръст, с тъпия край на молив или с гъбичката на молива. Стимулирането се извършва с меки, кръгообразни движения по посока на часовниковата стрелка, в продължение на 5 минути.

С помощта на масажиране на „точката на Конфуций“ може да се премахне спазъм в стомашно-чревния тракт и да се подобри работата на жлъчния мехур, подобно на точката на Чингис хан. Според китайската медицина, локализирането на тази точка е върху енергийния канал на жлъчката.

Китайците вярват, че чрез точката на Конфуций е възможно да се повлияе и на: главоболие, заболявания на очите, сълзене, виене на свят, загуба на слуха, високо кръвно налягане, неврастения, емоционална нестабилност.

Тази информация може да ви бъде полезна, ако сте здрав, за превенция и при леки състояния.

По материали на  Виктор Картавенко  

Точката на Конфуций – специално място на сила в човешкото тялоhttp://nar-mag.com/wp-content/uploads/2016/12/15645327_1378496345502693_375157672_n.jpghttp://nar-mag.com/wp-content/uploads/2016/12/15645327_1378496345502693_375157672_n-150x150.jpg Редактор Промоция на здравето
Според източната медицина точката на щастието е тимусната жлеза (тимус на гръцки означава „жизнена сила“) - важен орган на имунната система, който се намира в центъра на гърдите. Точка на Чингис Хан е наричана точката, разположена в основата на палеца, чрез която в древността се е оказвало въздействие предимно...
Според източната медицина <strong>точката на щастието</strong> е тимусната жлеза (тимус на гръцки означава „жизнена сила“) - важен орган на имунната система, който се намира в центъра на гърдите. <strong>Точка на Чингис Хан</strong> е наричана точката, разположена в основата на палеца, чрез която в древността се е оказвало въздействие предимно върху черния дроб и жлъчката. <em>А коя е точката на Конфуций?</em> <img class="alignleft size-full wp-image-891" src="http://nar-mag.com/wp-content/uploads/2016/12/15645024_1377994405552887_1162017940_n.jpg" alt="15645024_1377994405552887_1162017940_n" width="235" height="215" /> Резултатите на хроничния стрес, известен като „Бичът на 21 век“ , водят до влошаване на настроението, невроза и емоционален дисбаланс, до лошо храносмилане, подуване на корема, замъглено зрение, загуба на концентрация, чувство на горчивина и гадене сутрин, и т.н. Един от най-популярните методи на Изтока, а сега и на Запада, сочен като бързо премахващ ефектите на острия или хроничен стрес , е масажирането на биологично активната точка, наричана "точка на Духа“ или <strong>„Точка на Конфуций“.</strong> Според известния китайски мислител и философ Конфуций, практикувал  въздействието върху тази точка, стимулирането на същата води до <em>"забележителна яснота и контрол върху ума, до прояснение на сърцето и очите."</em> Повечето китайците смятат, че човешкият живот се управлява от три точки: „собственикът на храносмилането“ – т.нар. точка на Чингис хан;  "повелителят на времето“ – това е точката " Цзу-сан-ли "и „управителят на разума" или т.нар. точка на Конфуций. Ефектът на последната, освен в неутрализиране на <strong>стресовите последици</strong>, се изразява и в<a href="http://nar-mag.com/13-sigurni-metoda-koito-shte-zaredqt-mozyka-ti-s-energiq/#.WFjWHdKLQdU" target="_blank"> стимулиране на развитието на здравия мозък.</a> "Точката на Конфуций " се намира под тилната кост на главата, на около 2,5 см над задната граница на растежа на косата, където има вдлъбнатина. Въздействие върху точката може да бъде оказано <strong>с пръст, с тъпия край на молив или с гъбичката на молива</strong>. Стимулирането се извършва с меки, кръгообразни движения по посока на часовниковата стрелка, в продължение на 5 минути. С помощта на масажиране на "точката на Конфуций" може да се премахне <strong>спазъм</strong> в стомашно-чревния тракт и да се подобри работата на жлъчния мехур, подобно на точката на Чингис хан. Според китайската медицина, локализирането на тази точка е върху енергийния канал на жлъчката. Китайците вярват, че чрез точката на Конфуций <strong>е възможно да се повлияе и на</strong>: главоболие, заболявания на очите, сълзене, виене на свят, загуба на слуха, високо кръвно налягане, неврастения, емоционална нестабилност. <em>Тази информация може да ви бъде полезна, ако сте здрав, за превенция и при леки състояния. </em> По материали на  Виктор Картавенко  <strong><span id="ctrlcopy"> </span></strong>

Няма коментари

Отговори