Щастливите отношения се определят от две основни черти

0
7453
прочитания

Както всяко добро нещо в живота, силните и дълготрайни взаимоотношения изискват сериозна работа и постоянни усилия от двете страни. Но, в действителност, нещата не са толкова страшни, колкото изглеждат на пръв поглед.

Учените са открили, че има две основни черти, които определят щастливите взаимоотношения. Това са качествата на характера, които могат да бъдат развити в личния живот на човека – доброта и щедрост.

След десетилетни изследвания на хиляди двойки, психолозите Джон и Джули Готман установяват, че добротата „слепва двойките заедно.“ Наред с емоционалната стабилност и щедростта, тази черта е най-важният фактор в успешните бракове и взаимоотношения.

15435770_1367304453288549_1172123449_n

Най-трудното време за практикуване на доброта, разбира се, е когато се намирате в спор с партньора си или насрещния човек. Но това е моментът, когато добротата е най-важна. Отдаването на воля на гнева и агресията може да причини непоправими вреди на отношенията.

„Добротата не означава, че вие не изразявате вашия гняв, но добротата определя как вие избирате да изразите гнева си. Можете да хвърляте копия по партньора си. Или може да обясните защо сте наранени и ядосани, и това е по-добрият начин“, обяснява Джули Готман.

За любовта, която ви тласка напред