Разрушителната мисъл се превръща в енергийна „ларва“

0
10154
прочитания

„Не е необходимо да прогоните вируса. Прогонете тревоженето от него. Не вирусът е проблемът, а тревоженето от вируса. Този, който е въплътил в себе си покой, е над вируса. Неовладяният ум е по-страшен от вируса.“(Елеазар Хараш)

Душевното здраве и енергийните запаси на човека са важни, но те могат да бъдат застрашени от силните негативни мисли, подхранвани от страха. Тези мисли подобно на демонични същности могат да обсебят и разрушат човека, да погълнат неговата жизнена енергия и да го направят зависим и слаб. Не след дълго неприятните мисли изчерпват човешките сили и започват да се проявят физически под формата на нервен срив, инсулт, заболявания или ракови образувания в човешкото тяло.  Ето защо човек трябва да се освободи от тях.

Злите мисли, наречени „ларви“, са мрачни човешки мисли, които се „хранят“ от енергията на страданието, болката, негодуванието, осъждането, обидата, неблагодарността, гнева, ревността, злобата, нечистите желания, безпокойството и човешката тревога. Колкото повече преекспонираме даден проблем, толкова „по-тлъста“ е създадената от нас ларва. Ларвите насърчават човека да мисли за проблема все повече и повече. Те изпращат картини до мозъка с неблагоприятни сценарии на катастрофи и житейски катаклизми. Понякога те действат в съня и нарушават енергийния и емоционален баланс на човека, в резултат на което той придобива стрес, изпада в истерия, депресия или меланхолия.

Ларвите, наречени още „астрални паразити“, представляват концентрация от фини отрицателни електрически заряди (кълбо от хиперфизическо електричество). Със своята енергоинформационна същност  и разрушителна програма те паразитират върху човешкото биополе и са в състояние да упражнят пълен контрол над него. Енергията, генерирана от лaрвата, отива за нейния растеж и развитие. Ако ларвата е породена от омраза, тя предизвиква мисли на омраза в приемника си. Докато се развива, лaрвата може напълно да подчини носителя си, като превърне в основна цел на съществуването му удовлетворяване на нейните енергийни потребности (натрапчива мисъл или фикс идея).

Здравето е преодоляване на едностранчивостта и тъмната страна в човека

Духовната хигиена изисква от всяка здравомислеща личност да не допуска зли мисли. Защо?

  1. Лошата мисъл отклонява човека от правия път и пречи на процесите на личното му съмоусъвършенстване.
  2. Разрушителните мисли влияят на цялостната човешка личност, като потискат дейността на духовния й център; те разяждат човешката душа и тяло. „Приемникът“ става обсебен от собствената си разрушителна мисъл, която, натрупала достатъчен запас негативизъм (нейната храна), се отделя от своя създател като мисъл – ларва и започва самостоятелно съществуване.

Най-близкото поле на действие на всяка ларва е нейният собствен „родител“ – собственик, но тя може свободно да смени „квартирата“, като си избере нова жертва, максимално подобна на нейния бивш стопанин, т.е. друга личност, носителка на слабости. Освен, че се предава на други хора, ларвата може да паразитира едновременно в няколко носителя.

Ларвите прекратяват разрушителните си действия върху човека, който ги е създал, по няколко причини:

  • Човекът се е разкаял или е тръгнал по пътя на разкаянието. Ларвата не получава необходимата храна (постоянни отрицателни излъчвания) или тази храна е минимална.
  • Ларвата намира друг приемник, който може да осигури по-голямо количество отрицателна енергия.
  • Ларвата механично е изтласкана от чуждо положително присъствие (на любящ или близък човек), от постоянните му импулси на чистота, доброта и светлина. Мощното положително влияние става опасно за структурата на ларвата.
  • Ларвата се „атакува“ от благотворно въздействие на изкуството. Духовното възприемане на музика, поезия, живопис, литература може да „събуди“ самосъзнанието на човека и да не позволи то да „заспи“.

Усети ли липса на енергия за своето съществуване, ларвата напуска носителя си. Това се случва например преди неговата смърт, т.е. развитата лaрва е в състояние да надживее своя създател. Езотериците смятат, че ларвата може да бъде създадена и вселена в един човек и като вид проклятие.

Предпазването от ларвите е напълно възможно. Но това е огромна работа, която трябва да ви научи как да контролирате емоциите си. Ако нещо може да се поправи – поправете го. Ако ситуацията е безнадеждна и вашата намеса няма да промени нищо – продължете напред без съжаление.

Практически способи за защита от ларви и други енергийни паразити:

– Медитирайте, почивайте, пребивавайте сред природата, срещайте се с позитивно настроени хора, които ви носят спокойствие и ви зареждат. Наблюдавате отрицателните мисли, не им позволявайте да ви завладеят. Освободете се от всичко, което ви лишава от радостта да се живее.

 – Не се изневерявайте. Разберете, че не разполагате с пълна информация, за да направите конкретни или окончателни изводи.

– Трябва ясно да разберете, че независимо дали се притеснявате или не, това не повлиява положително на ситуацията. Но допълнителният страх от нещо може да привлече към вас това, от което се страхувате. Ето защо, от енергийна гледна точка, за вас е по-изгодно да не се безпокоите – така ще спестите ценна енергия.

– Опитайте се да проследите всички негативни емоционални реакции към техния източник и да преминете през тях.

– Когато гледате телевизионни предавания, филми и четете книги, не забравяйте, че това е просто измислица и там няма истински хора, за които да се тревожите.

– Не забравяйте за защитата и почистването на работното си място.

– Проследявайте речта си, особено думите паразити. Контролирайте думите си и това, което казвате.

– Избягвайте клюките и не участвайте сами в тях. Ако внезапно сте замесени в клюки, заемете позицията на пасивен външен наблюдател-слушател и когато трябва да говорите, кажете общи абстрактни изрази от рода на „Съгласен съм с вас“, „Разбирам ви“ и т.н. и се измъкнете от клюките възможно най-бързо.

– Проследявайте жестовете си, особено тези, които правите по навик – триене на пръсти, всевъзможни ненужни чукания, потупване и мимики.

– Не водете празни разговори и многословия. Периодично тренирайте аскетизма на мълчанието. Започнете, като мълчите 30 минути на ден и постепенно го увеличете до един ден в седмицата без думи. Практикувайте съсредоточеност в Бога, молитви и формули – ларвите умират в чистотата.

Само вашето осъзнаване и воденето на неегоистичен начин на живот могат да ви защитят от напразното изразходване на жизнена енергия.

Съществуват  специфични езотерични техники, но те се владеят от малцина.

Екхарт Толе: Всяка емоционална болка оставя след себе си утайка, която продължава да живее

Универсален метод за унищожаване на ларвите е промяната на начина на живот и информационна наситеност на човека, лишаването му от негативни навици, събуждането на неговото духовно самосъзнание и цялостното превъзпитание на личността. Унищожаването на ларвата предполага наличието на воля, тъй като ларвата продължава да живее толкова дълго, колкото е самото човешко желание. Необходимо е да премахнете в съзнанието си причината (котвата, заради която ларвата се прикрепя към вас) за отрицателните чувства, уловени от сърцето, а психологическата зависимост от тях да се отстрани от ума чрез антидот – равни по сила положителни противоположности – светли мисли и чувства. Да изпитваме любов и радост, да се настройваме на високи честоти означава да „уморим от глад“ енергийните паразити, вместо да се фокусираме върху тях.

В тази връзка духовният учител Беинса Дуно напътства:

„Съзнанието трябва да бъде винаги будно и човек да знае в дадения случай дали страданието е негово или чуждо и да знае коя мисъл да приеме и коя да не приеме… В човека има паразити, които искат да го заблудят и след това да го ограбят, а има и Висши същества, които искат да го предпазят от тях и изобщо – помагат му. Човек трябва да направи нещо, за да не се поддава: когато е буден, е добре, но при малко прекъсване на съзнанието паразитите влизат вътре… Има психически комари, които ви обезсърчават, изсмуквайки енергията. Трябва да се освободим от ненужния тормоз на низшите същества… Щом мислиш, чувстваш и постъпваш добре, ти си там, дето трябва да бъдеш; щом не мислиш, не чувстваш и не постъпваш добре, ти не си там, дето трябва да бъдеш… Човек трябва да освобождава ума си от някои ненужни мисли, желания и постъпки. Трябва да се научи всяка вечер да се разтоварва от ненужния багаж и да задържи най-ценното, което може да приложи в дадения случай. Човек трябва да потърси пътища, за да се освободи от чуждите мисли в себе си, които го отклоняват…Когато човек има висок стремеж, кръвта отива в предните и горните части на мозъка и развива неговите висши центрове. Обаче престане ли да работи в областта на високите стремежи, кръвта отива отзад и тогава човек слиза до животински чувства – сърдене, каране, отмъщение, гняв. Тогава трябва да дойде някое Същество от Невидимия свят, за да го ръководи, защото инак ще си докара някое страдание.“

Дълбинното очистване на човешкия живот не само от зловредни физически  паразити, но и от енергийни такива, е сигурен начин за опазване на човешкото здраве, правилен енергообмен, благополучие и израстване.  Душевното равновесие, интелектуалното и духовното развитие на човека, особено в условията на криза, са невъзможни без постигането на енергийна независимост.

Източници: