Романтичният егрегор пази енергийната връзка с бившия партньор, но тя може да се прекрати

0
1613
прочитания
Има сила, която се стреми да предотврати окончателното разкъсване на отношенията. Тази сила затруднява затварянето на гещалта (цялостна форма, структура, организация, цялост) с бившия партньор. Името на тази сила е романтика.
Егрегорът е енергийно-информационна структура, която обединява хората по определен признак и „живее“ изключително от енергията на привържениците на тази структура.

КАКВО ДА ПРАВИМ С КАНАЛА ЗА ЕНЕРГООБМЕН, КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ СЛЕД ПРЕКЪСВАНЕТО НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ БИВШИ ПАРТНЬОРИ, Т.Е. НЕ Е НАПЪЛНО ЗАТВОРЕН?

Често отношенията, макар и прекъснати, но все още продължаващи на енергийно ниво, се превръщат в театър на военни действия.

Фактът, че все още съществува връзка след раздялата, се предполага от партньора, който е провокирал разрива в отношенията, а „потърпевшата“ страна обикновено забравя за това.

Това се дължи на факта, че заминалият партньор не получава вече познатата енергия и впоследствие нанася отвръщащ удар на „жертвата“.

Появява се на хоризонта, за да възстанови „статуквото“, да провери как „диша“ бившият партньор, за да получи още една порция енергия.

„Водещият“ партньор дори не се съмнява в това. В крайна сметка, намирайки се в позицията на „жертва“, се предполага, че изоставеният партньор все още се надява на възстановяване на отношенията. На практика никой не успява да пресече надеждата с усилие на волята, но опитите за това се усещат и се търсят начини моментално да бъдат пресечени. Защо?

ХИТРАТА РОМАНТИКА

Има сила, която се стреми да предотврати окончателното разкъсване на отношенията. Тази сила затруднява затварянето на гещалта (цялостна форма, структура, организация, цялост) с бившия партньор. Името на тази сила е романтика.

Под романтика тук се има предвид всички мисли, желания, мечти, стремежи и действия на хората под влиянието на романтичния егрегор.

Егрегорът е енергийно-информационна структура, която обединява хората по определен признак и „живее“ изключително от енергията на привържениците на тази структура.

Има например национален егрегор, държавен, професионален, работен, семеен. Всеки клуб по интереси или група хора, обединени по някакъв принцип, представлява егрегор.

Романтичният егрегор обединява хора, които вярват във възвишената и трайна любов, в безкористните чувства и емоции, в липсата на егоизъм, в саможертвата и алтруизма.

Всеки егрегор живее според собствените си принципи и правила и ако човек влезе в определен егрегор, той трябва да се подчинява на „правилата на играта“.

Егрегорите дават както „камшици“, така и „моркови“ на своите привърженици.

И така, романтичният егрегор дава „моркови“ под формата на силни емоции, на възможността да се свали „последната риза“, да се отслаби нивото на вътрешен контрол на любимия човек и да бъдеш приет от него такъв, какъвто си.

„Морковите“ включват висок интензитет на емоциите, различен от емоционалната нула, и чувство за „особеност“, за „участие“ в мистериозното чувство на любов и т.н.

Много от тези „бонуси“ от романтичния егрегор са достатъчни, за да се живее с тях цял живот и в това няма нищо лошо. Напротив, хората сами се стремят към романтика, което прави живота им изпълнен със смисъл.

Не случайно медийната индустрия въвлича хората в романтика, пускайки книги, филми, токшоута за любовта и различни страсти във всичките им проявления…

Влюбените хора дават храна на романтичния егрегор – енергия под формата на преживявания, чувства, емоции, внимание.

Но всички забравят за „камшика“; те се сблъскват с него, когато настъпи болезненото прекъсване на раздялата. Понякога „камшикът“ е толкова силен, че човек завинаги се отказва от любовта и романтиката.

За романтичния егрегор е полезно, както за всеки друг егрегор, когато егото на човек е в непроявена форма, тъй като такъв човек няма контрол върху енергийния обмен. Да се ​​откажеш от своето „аз“ в името на „романтична любов до гроба“, да бъдеш напълно контролиран – това е, от което се нуждае романтичният егрегор. В интерес на егрегора е да задържи човека с „притиснато его“ и то възможно най-дълго време.

РАЗПАДАНЕ НА ВРЪЗКАТА И НАРАСТВАНЕ НА ЕГОТО

Веднага щом човекът се опита да деенергизира канала за енергиен обмен, след кратка почивка той веднага получава „бич“ от егрегора по главата. Романтичният егрегор не е готов да се откаже от адепта-донор толкова лесно. Следователно „внезапно“ бившият партньор се връща и хвърля „подаяние“, за да получи нова порция емоции от „жертвата“. След което потегля отново в неизвестна посока. Такива връщания-оттегляния могат да продължат с години, докато един от партньорите не си позволи да блокира канала за обмен на енергия.

Но щом тръгне срещу егрегора, ще му се стори, че животът му е сив, безнадежден, че остават само основните рефлекси, че нищо не носи радост.

Често се случва по това време приятелите и познатите да са заети с работа и човекът да остане сам със себе си и проблемите си.

Партньорите, които напускат, вероятно подсъзнателно разбират, че техният изоставен партньор е „заседнал“ в романтика. Обикновено първо се опитват да провокират „жертвата на романтика“ да покаже егото си. Това става с манипулация, изнудване, унижение. Смисълът на тези действия е да се свалят розовите очила от партньора и той да бъде накаран да погледне реалния свят с истински очи.

Първоначално, когато двама души влязат във връзка, те усещат потенциала на другия и всеки иска да види до себе си Личност с проявено Его, а не носител на „романтични идеи“, които нямат нищо общо с реалността. Впоследствие настъпва „фиксация“, тоест по взаимно мълчаливо съгласие започва разпределение на ролите. Ако човек не може да влезе във връзка като личност, тогава скорошната раздяла е неизбежна.

КАКВО ДА ПРАВИМ С КАНАЛА ЗА ЕНЕРГООБМЕН, КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ СЛЕД ПРЕКЪСВАНЕТО НА ОТНОШЕНИЯТА, Т.Е. НЕ Е НАПЪЛНО ЗАТВОРЕН

Необходимо е да блокирате, въпреки „камшиците“ от романтичния егрегор, импулса да се идентифицирате с партньора и да се надявате на щастлив живот с него.

Всяка дезидентификация с групата (в случая с романтичния егрегор) води до групова съпротива. Лесно е да се види това в малки групи: семейства, приятели, колективи. Опитайте се да не се идентифицирате с групата и някои енергийни „боклуци“ веднага ще долетят, под формата на негодувание от приятели, заядлив шеф, скандали в семейството. Това е „камшикът“ от егрегора. Целта е да бъдете задържан в групата и да станете по-зависим от нея.

В проблемна връзка такъв „морков“ може да бъде завръщането на напуснал партньор с „подаяние“ – на принципа „помислих си и реших да се върна, но имам такива и такива условия“. Често човекът в енергиен минус грабва това „подаяние“, отрязвайки крилете на Егото/Самосъзнанието си още в зародиш.

По този начин той получава още по-голяма причина да се презира, вкарвайки се в още по-голяма емоционална дупка. Да, ще има първоначален прилив на радост от „завръщането“ и усещане, че този път всичко ще бъде наред. Но проблемът с непроявеното Его/Самосъзнание няма да изчезне и вторият път раздялата ще бъде по-тежка и по-ужасна.

Какво трябва да се направи?

Не вземайте „подавката“ от завръщащ се партньор. За вашата собствена безопасност.

Целта му е проста – да ви попречи да проявите Егото, но в същото време да ви позволи да проявите Егото.

Тук няма никакво противоречие.

Никога не е приятно за никого да види партньор, отхвърлен в миналото, по-щастлив и по-самостоятелен от него. Но да видиш, че партньорът е „паднал“ е истинско удоволствие.

Ако напуснатият партньор проявява Его, израства като Личност, тогава всичко се случва обратното. Този, който вече си е тръгнал, „хапе пръстите си“, упреквайки се, че го е изоставил напразно.

Ето защо инициаторът на раздялата не иска да демонстрирате Его или воля за живот.

Но в същото време човекът, който грубо изоставя друг, подсъзнателно има за цел да събуди Егото на другия и да му помогне да стане цялостна Личност. И той го осъзнава. И разбира, че някога и той е бил изоставен и е израснал като личност и е дошъл моментът да се „отблагодари” по този начин на Света.

Едновременно, предоставяйки „услуга за израстване на личността на другия“, въпросният партньор дава „ритник“ на изоставения партньор.

Ако сте зарязаният, можете да започнете да извличате това, което сте харесвали в бившия партньор – това, което сте искали да копирате от него.

Превърнете раздялата в игра. Харесва ли ви как той спортува – спортувайте, харесва ли ви начина, по който той говори – говорете по същия начин. Трябва да направите това, докато каналът е отворен, но не го превръщайте в самоцел.

Целта е пълното затваряне на канала и дезидентификация. Но никой не успява веднага, така че можете да възвърнете част от загубената си енергия, като копирате интересните качества на партньора. Това временно работи по такъв начин, че напусналият партньор губи тези качества. И тези загуби значително засягат живота и благосъстоянието му. И никой не може да му помогне, докато не се успокоите.

КАК ДА ПРЕКРАТИМ ЕНЕРГИЙНАТА ВРЪЗКА С БИВШ ПАРТНЬОР

Етап номер 1.

Изхвърлете романтиката в кошчето.

Осъзнайте, че безразличието на отсрещната страна не е симулирано, не е специално, няма някакви далечни скрити планове, а е най-реалното нещо. Играта за другия участник е приключила. Може би дори не е започвала или „водещият“ играч не е искал да играе на етапа на „фиксация“. Човекът, заседнал в чувствата си, осъзнава че всъщност той дълго време си е играл сам със себе си, със собствените си илюзии. И колкото по-дълго и по-често продължава да играе, толкова повече романтичният егрегор ще се храни с емоциите му и толкова по-малко енергия ще остава за останалите неща в живота му.

Етап номер 2.

Разпознайте вашата собствена „жертва“.

Признайте си, че на етапа на маркиране на връзката вие се поддадохте, позволихте на другия да ви огъне под себе си; смазахте собствените си нужди, доброволно и независимо. Следователно да разпознаете „жертвата“ означава да осъзнаете, че вашата енергия е лепкава и той е поискал да избяга от нея.

Не можете да повлияете на решението му. Защото всеки има право да решава с кого да общува и как. Не мислете, че отсрещната страна само флиртува с вас, когато бяга, а всъщност чака вашите действия. Това отново е романтика. Той не флиртува, не чака. Всъщност бяга от вас – от ненужното, натрапчивото, лепкавото.

Етап номер 3.

Отрефлексирайте.

Трябва да разберете, че като цяло нищо ужасно не се случва. Просто сте принудени да свалите розовите очила на романтиката, подобно на милиони хора преди вас.  Прекъсването на една връзка е трамплин за растеж. Вашият личен растеж.

Няма нужда да мислите, че „няма да срещна такъв отново“ . Напротив. Ако си направите изводи от раздялата, тогава ще срещнете друг човек, но в различно енергийно състояние, с различно самочувствие, с други граници и с други ресурси. Истинският.

Памела Крибе: Предназначение на кармичните, лечебните и основаните на души – близнаци отношения

Франсис Галтън: Ненужно е да съобщаваме на хората своята самооценка, те предварително са я почувствали