Лиза Вебер: Да срещнеш своя Пламък близнак е като завръщане у дома след дълго пътуване

0
2036
прочитания
Смисълът на съюза на пламъци близнаци е да „омъжи“ възходящия женски земен поток и низходящия космически „мъжки“ за съвместно съзидание.

Как да изкачиш планината, която води към небето

Въпросът за пламъците близнаци е свързан с извървяването на дълъг път, който винаги е свързан с голямата любов. Но преди всичко, това е история за любовта към себе си, защото търсенето някъде навън в крайна сметка преминава в търсенето на целостта в себе си.

Живеем в прекрасно време – пред очите ни се извършва еволюционен преход към по-високо ниво на съзнание, към по-високо общо ниво на енергийни вибрации, към по-широко пространство на душата. Нараства духовното пробуждане на хората и се активират техните сърдечни чакри. Наблюдава се как човешкото същество се трансформира от разумна личност в любяща личност.

Появата на пламък близнак в живота ти е сигнал, че ти си на прага на голяма еволюционна трансформация. Веднъж срещнеш ли твоя близнак, животът ти никога няма да бъде същият.

Ти си една душа, която се е въплътила едновременно с теб и с него/нея. Той/тя е твоя версия, която живее с теб по едно и също време.

Живееш до определен момент, постигаш различни неща, изглежда, че всичко вече е там, и въпреки това някаква празнота вътре в теб не е запълнена, защото нещо липсва… Живееш в уютна къща, но домът сякаш още не е пристигнал.

Тръгваш, пътуваш, търсиш по-далеч, записваш се на някакви курсове, отдаваш се на нещо креативно, задълбаваш се в езотериката, влюбваш се във всички (отваря се анахата) и изведнъж в най-неочаквания момент го/я срещаш и след известно време осъзнаваш – ето я  липсващата част от теб, която живее някъде далеч и се „клатушка“ отделно от теб.

Появява се импулсът веднага да я вземеш, де се допълните, съберете с нея, защото това е голямата тръпка.

Пламъкът близнак е там, в далечината – това е Ignis Fatuus, фантомът на къщата, който търсите, за да се приберете у дома си метафизически.

Започвате да тичате след него, а той бяга. Очертава се някъде в далечината.

И постигането му се превръща в самоцел.

Тогава всичко, за което можеш да мислиш, е само да анализираш какво прави грешно и какво трябва да разбере и направи, за да бъде с вас. Вие се проектирате само върху тази „отделна“ част от вас – върху Него, а той  започва да ви се изплъзва и да ви дразни. Той може, но все още не е това, което искате да бъде в идеалния случай.

Вие вече сте на такова ниво на съзнание, че можете лесно да получавате знаци и улики дори чрез прости ежедневни дейности, чрез гледане на филми, текстове, случайно чути фрази на минувачи и т.н. Не бива да тъгувате, защото Силите вече ви водят. Вие сте белязани от Духа.

Можете да направите всичко, вие сами дори не знаете колко…

Пътят за вас е да продължите да вървите към зова на звездите.

Като таен агент от далечни звезди, вие продължавате да работите върху красивия си занаят под прикритие. Ще дойде време – тогава всичко ще се уравновеси. И фактът, че животът е разделен от ясна ивица преди и след срещата с Пламъка Близнак, е верен.

Пламъци близнаци, Души близнаци (английски twinflame)… Според легендата това са две души, които са сътворени от Създателя по едно и също време, имат еднакъв, идентичен план и са проявления на аспектите ИН и ЯН в земното въплъщение. Според друга версия това са две части от една и съща душа, мъжка и женска, които са били разделени, за да се търсят през целия си живот. Душите Близнаци не могат да се разделят дори за миг според Вселенския закон за баланса на енергиите на любовта и магнетизма, тъй като Ин не може да съществува без Ян. Следователно, независимо дали вашият Близнак е въплътен или не, вие винаги ще чувствате и ще търсите тази специална Душа, създадена под Единичния Лъч Светлина.

Счита се, че това е пламък, появил се от една светкавица, това са две души, които са създадени от една монада и са разделени на две напълно различни личности.

Те са мъжкото и женското проявление на една и съща енергия; два различни полюса на един магнит. Като енергийно копие един на друг, Душите близнаци са една от най-ярките и духовни прояви на любовта между мъж и жена.  

Възможно е тези души да не се познават през голяма част от живота си, но един ден „ангелите започват да звънят“ на специалната небесна камбана. Двете души започват да се дърпат една към друга с невероятна сила през големи разстояния (понякога дори цели континенти!), често изправени пред ограничаващи ги обстоятелствата.

Тяхната среща може изобщо да не е физическа, но след като се осъществи контакт между тях, и за двете души започва нов живот. Започват де се случват невероятни събития и чудеса.

ПОДОБНИ, НО РАЗЛИЧНИ

Душите близнаци имат абсолютно идентични планове и всъщност са един човек, който живее в две различни личности.

Но това изобщо не означава, че те трябва да бъдат абсолютно подобни един на друг. Тези близнаци могат да бъдат на различни етапи от житейския си път и на различна възраст. Между тях има известна възрастова разлика, понякога огромна. Те могат да бъдат от различни националности, различни културни и социални традиции; с подобна външност/конструкция, но същевременно напълно различни – с различен цвят на косата, кожата или очите.

Могат да бъдат абсолютно идентични в детайлите, което по-късно, след срещата им, е особено изненадващо – техните интереси могат да бъдат сякаш копирани от един план. Спомням си, когато за първи път „срещнах“ моя Пламък близнак, или по-скоро, когато вече го познавах, но той още не ме познаваше. Бях изненадана, а това беше едно от поредицата напълно нереалистични съвпадения, колко сходни бяха публикациите ни в Twitter. Ние, без да се познаваме, на практика пишехме за едно и също нещо: за квантовата физика, космоса и черните дупки. Когато почти едновременно публикувахме статия на различни езици за това, че светът е холограма, беше пълна капитулация на мозъка ми. Тогава за първи път разбрах, че между нас има някаква специална връзка, която е трудно да се разбере с логиката.

Синхронността на пламъците близнаци също е един от основните признаци на тази връзка. Тази двойка може да си прилича в малките неща, но да гледа на много неща в живота по напълно различни начини. Така те се допълват. Например, единият е работохолик, а другият изобщо не работи. Единият си поставя задачата да забогатее и да постигне невероятни висоти, а другият живее в стара къща, отглежда тикви и е напълно доволен от тихия си спокоен живот. Единият има семейство и деца, другият е доволен от самотата си и изобщо няма намерение да създава семейство. Единият е постигнал много в живота, директор на фирма е, а другият носи ватирано яке, не се стреми към върхове в кариерата, а обича да си седи вкъщи. Има повече склонност към езотериката и всичко космическо, докато другият е много земен.

Тези разлики са много важни. По-късно те ще им помогнат да преминат през много трансформации в мисленето и взаимоотношения им, за да преодолеят външното си неразбиране и в крайна сметка напълно да приемат един друг, отваряйки се за любовта.

КОГА СЕ ПОЯВЯВА ВАШИЯТ БЛИЗНАК

Срещата между пламъци близнаци е рядко „чудо“, т.е. то не се случва при всички хора в рамките на едно или поредица прераждания.

Тези, които имат този рядък шанс, срещат своя духовен близнак в много труден момент от живота си. От гледна точка на Вселената моментът не е избран случайно – това е времето, когато имате най-голяма нужда от любов и сте готови да я срещнете.

Най-вероятно вече притежавате някакъв опит в любовните отношения, вероятно сте живели доста интересен живот, пълен със страсти, преживели сте много разочарования в любовта и сърдечни травми. Може би, напротив, никога не сте изпитвали нещо подобно или не сте искали да обичате поради някаква причина (например заради кратък болезнен опит). Но сега сякаш сте стигнали до определен житейски ръб, някакъв бряг и няма нужда да се връщате назад, а пред вас е застанала буйна река и не можете да видите бреговете й. Леко сте разочаровани от живота – дълъг път е зад гърба ви, много сте преживели, но какво ви предстои? Ще има ли нещо важно, нещо, което би направило живота ви пълноценен, нещо, което ще ви даде усещане за щастие, радост и изненада.

Тогава се появява вашият пламък близнак – като мост към другата страна. И въпреки всички трудни обстоятелства на тази среща, вие някак изведнъж разбирате, че точно това ви е липсвало. Защото това е любов. Не знаете кой е той, дали ще бъдете заедно и изобщо какво ще се случи с вас по-нататък от другата страна, но със сигурност знаете, че животът ви се е променил необратимо.

Срещата, независимо дали се е случила във физическия живот, дистанционно или насън, винаги ще изглежда странна. Почти веднага осъзнавате, че сякаш познавате този човек отнякъде и между вас съществува силна неразбираема връзка. Усещате магнетично привличане и почти моментално попадате във връзка, сякаш двама влюбени се срещат след дълга раздяла. Тази странна, почти физическа зависимост е много плашеща и луда в началото. Появява се усещането, че здрава нишка ви е свързала един с друг, толкова здрава, че мисълта за вашата раздяла става непоносима.

Да, има много признаци, че сте срещнали своя пламък близнак и те могат да бъдат нехарактерни, но винаги е налице усещането за изненадващо силно привличане, буквално против волята ви – желанието да се свържете с този човек на нивото на всяка своя клетка.

Усещате, че и двамата сте предопределени и обещани един на друг някъде извън времето. И двамата сте се чакали цял живот и изглежда животът преди това е бил сив и безсмислен. И двамата сте срещнали единствения, единствен който може да ви направи щастливи. Двамата буквално изпитвате тази пълнота един до друг, която може да се опише като състояние на „завръщане у дома след дълго пътуване“.

Това е връзка, която изненадва и обезкуражава. Може да не говорите с любимия си, но се разбирате без думи. И когато се погледнете в очите, вие се разтваряте там. Това е важен знак, че наистина сте срещнали своя пламък близнак: когато погледнете в очите, има физическо явление, наречено обратна осмоза. Когато се погледнете в очите на живо или на снимка, започвате да бъдете засмукани и отнесени някъде в далечния космос.

По-късно започвате да забелязвате, че вашето възприятие за реалността се трансформира – започвате да чувствате нещо, което не сте чувствали преди. Започвате да усещате така наречените променени състояния на съзнанието. Или чувства на неразбираем, много силен безпричинен копнеж, или обратното, различни еуфорични притоци на енергия или чувства на необикновено блаженство. Вашето съзнание се променя – започвате да разбирате много от това, което не сте разбирали преди.

Появяват се мисли за вашата цел в живота, за вашето духовно развитие. Искате да започнете да променяте живота си и живота на хората около вас към по-добро. Искате да го направите по-лек и по-чист.

Този процес на трансформация е основният знак на този съюз. Започвате да виждате тази трансформация и да я осъзнавате. Вие рязко започвате да осъзнавате нуждата на вашата Душа и вашия Дух. Тази среща променя вашия светоглед толкова много, че и двамата започвате да се променяте с много бързи темпове.

В самото начало е доста трудно да разберете дали сте срещнали своя Духовен близнак или не. Именно продължителността на тази връзка може да бъде основният критерий, че сте попаднали на него. Когато след няколко години ви се стори, че по някакъв странен начин продължавате непрекъснато да мислите за някакъв човек през цялото време, дори когато ядете и ходите до тоалетна – бъдете сигурни, че това е вашата Душа Близнак.

МИСИЯТА TWIN FLAME UNION

За съюза между пламъци близнаци има много спорове и понякога диаметрално противоположни мнения.

Счита се, че има определен божествен план, описващ как и кога ще се срещнат духовните близнаци и каква съвместна работа е подготвена за тях от Бог и висшите сили.

Твърди се, че този съюз е предвиден за красива и чиста божествена взаимна любов. Породен е от необходимостта за споделен живот между божествени сродни души, в радости и скърби.

Затова ли ни се изпращат тези духовни половини?

Значението на съюза на пламъците близнаци е много лесно да се опише с помощта на символиката на картата Таро от 6-та аркана, която се нарича „Влюбени“. Там Адам и Ева стоят на поляна сред дърветата, зад тях има висока планина, която опира върха си в небето. От небето ги гледа ангел в пурпурни дрехи. Тези мъж и жена олицетворяват две различни начала, два енергийни потока – женски Ин и мъжки Ян. На картата двамата влюбени копнеят да се обединят в романтичен танц на любовта. Така е и тук: съюзът на душите Близнаци се контролира от Висшия Дух и не е никак лесно да се постигне обединението. Следователно говорим не просто за романтична връзка, а за дълга работа – за съвместно изкачване точно до тази планина, до планината на споделената съдба на общото духовно развитие.

Висшият Дух наблюдава и помага за преминаването през всички изпитания. Но той не ги принуждава към никаква служба, към нито едно предписание на техния така наречен божествен план, заради неизменния закон на битието, който действа абсолютно на всички нива – това е законът за свободната воля.

Тази двойка идва на този свят, за да внесе любов в него. И най-яркият и мощен начин да познаете и почувствате съвместната любов, за да я дадете един на друг, е романтичното й проявление, т.е. страст, любов и екстаз.

Но това е само прелюдия към цялата история. Двамата трябва да преминат през много изпитания и етапи, за да се върнат един към друг.

Разбира се, накрая го достигат. Те имат обща цел, Това е вярно. Но тази цел не е твърдо предписание и набор от правила, които трябва да се спазват. Като цяло целта на тяхната среща е доброволен съвместен духовен път до самата планина, която води към небето.

Това е брак в алхимичния смисъл, между мъжката и женската енергия.

Не на всички близнаци обаче е писано да живеят под един покрив (някои го постигат). Така или иначе те са свързани в много области и изглежда, че действат и живеят заедно, но на фини нива. Те мислят, чувстват, творят заедно, свързвайки мъжкото и женското начало. Тече мъжка и женска енергия. Смисълът на съюза на пламъци близнаци е да „омъжи“ възходящия женски земен поток и низходящия космически „мъжки“  за съвместно съзидание.

АЛХИМИЧЕН БРАК

Даоистите смятат, че пътят на духовната трансформация е подобен на начина, по който алхимиците получават злато от обикновения живак или оловото – чрез старателно почистване и унищожаване на всички нечистотии от тях.

По подобен начин мъжките и женски енергии, смесвайки се, могат да се превърнат в магическа сексуална същност, която може да се издигне до върха на главата, така че и мъжът, и жената да постигнат състояние на просветление.

В индийското течение на индуизма шактизъм е общоприето, че космическата енергия се проявява във всички живи и неживи същества. Източникът на всичко е космическото съзнание, което се проявява в два вида енергия: мъжка енергия (Шива) и женска енергия (Шакти). Във философията на Самкхя също съществуват 2 принципа на съществуващия Пуруш – множественият неподвижен мъжки космически принцип (дух), „чисто съзнание“ и съзерцаващият динамичен женски принцип – Пракрити (материя).

Процесът на сливане на двата принципа е описан във Ведите и се нарича процес на възникване на Вселената: в момента, в който Пуруша се слее с Пракрити, т.е. когато Пуруша влиза в утробата на Пракрити, се появява космическият ум. От него, като от семе, се появява Вселената и се формира цялото й многообразие. Вселената е детето на Пуруша, което се ражда от утробата на Пракрити.

Какво се случва, когато два пламъка близнаци се срещнат? Те олицетворяват същата дуалност на човешкия свят – двама души носят енергии с различни полярности. Човек носи в себе си божествената мъжка енергия, електрическа, активна и олицетворява активното начало Пуруша. Жената е магнетичната енергия на женския принцип Пракрити. По време на тантрически секс двамата близнаци свързват енергийните си потоци в един, който, издигайки се през канала в гръбначния стълб, достига до сахасрара или коронната чакра.

Именно това състояние индусите наричат ​​самадхи (най-висшето състояние на Божественото съзнание), в други случаи се говори за състояние на просветление – бодхи или сатори.

Когато Кундалини (вътрешната енергия) се издигне в човек, се казва, че този човек достига състоянието на Шива. В съюза на пламъци близнаци, когато женският и мъжкият принцип са свързани, Шива (Пуруша) се слива в божествен екстаз с Шакти (Пракрити), а техните енергии се сливат в един мощен поток.

В момента, когато общият им поток достигне сахасрара, съзнанието на тази двойка достига божественото ниво. Можем да кажем, че в момента на достигане до тази точка те се сливат с Абсолюта. В Санхя сутрите е описано, че в този момент се появява космическият разум.

Същността на взаимодействието на тази двойка, олицетворяваща мъжкото и женското начало, е сливането, Тантра. Тяхното привличане един към друг е голямо, това привличане не е възпрепятствано от пречките на времето и пространството. Шакти винаги се стреми към Шива, Пракрити се стреми към Пуруша. Две противоположности се привличат, това е напълно естествено и логично. Единият близнак се стреми към другия през времето и пространството и тяхното свещено сливане води до раждането на божественото семе на вселената.

Но проблемът е, че в повечето хора вътрешната духовна енергия Кундалини не е събудена – тя е в капана на блясъка и илюзиите. Следователно да се каже, че една двойка може веднага да постигне просветление, разбира се, е невъзможно. Това е доста дълъг процес.

Индусите казват, че в обикновения човек Кундалини спи и сънува. Нейното пробуждане е подобно на пробуждането на богинята Шакти в себе си. Това е процесът на разтваряне на егото в божествена духовна енергия. Когато не е останало нищо освен Богинята, нашата истинска божествена природа, Шакти, тогава Шакти съвсем естествено се втурва към Шива.

Подобно на пробуждането и издигането на Кундалини, общуването с пламък близнак е процес на припомняне на истинската природа, изцеление на душата от блясъка на фалшивото аз. Това е процесът на постигане на състояние на пълно единство на Шива и Шакти, постигане на чистота на мислите, разтваряне на егото в лъчите на свещената енергия на любовта. Това е, което двойката е предопределена да прави много, много години. Душите близнаци пречистват умовете си от егото, от ниските енергии, за да се опознаят в истинското им значение – като бог и богиня, и да се слеят в едно божество.

Учителя: Когато двама души се обичат, те внасят импулс към нещо велико в целия космос

Руми и Шамс от Тебриз: Невероятната любов, която превърна Мевляна в поет и мистик