Скъпоценни формули за човешкото здраве и дълголетие крие ефектът на Кирлиан

0
6129
прочитания

         Кирлиановата фотография или т.нар. Ефект на Кирлиан е уникално откритие на ХХ век.

         Още от древни времена хората са вярвали, че всеки човек има енергийно поле, което му служи за защита. Хората винаги са се стремели да видят това поле, да го изследват и използват. 

         В началото на 20 век руският учен Наркевич-Иодко чува разказа на един селянин, който твърдял, че вижда с невъоръжено око разноцветни излъчвания около хората. В последствие Иодко изобретява просто електрическо устройство, с чиято помощ излъчването се регистрира върху фотоплака. На снимките можело да се види, че: току – що откъснатото от дърво листо е обвито в светлина, която бавно угасва; след молебен ръцете на местния свещеник са обвити в приятна мека светлина, а излъчването на хора, които са въвлечени в домашен скандал, се разкъсва и бавно угасва; сниманите ръце на влюбен младеж са обвити в ярки искри при допира до ръцете на възлюбената. Въпросните снимки са публикувани в редица научни списания. Подобни електрографски снимки са правени и от други световни учени, в последствие обаче тези изследвания и идеи са забравени.

         През тридесетте години на 20 – ти век руските изследователи съпрузи Валентина Хрисанфовна и Семьон Давидович Кирлиан започват да се занимават с електрография, в резултат на което правят уникално откритие, познато като ефектът на Кирлиан. Тези учени без фотоапарат с помощта на високочестотно електрическо поле започват да снимат излъчването на различни предмети, растения и хора по метода на газовото „изтичане“. Чрез снимките се установява, че всички обекти, живи и неживи, имат енергийно-информационно поле или биологично поле със сложна конфигурация.

Разрушителната мисъл за коронавируса се превръща в енергийна „ларва“

         През 1939 г. съпрузите Кирлиан откриват мистериозен блясък около пръстите на човек. Те оборудват цяла лаборатория у дома си и в продължение на 25 години се занимават с усъвършенстването на устройства, които дават възможност да се наблюдава и фотографира трептящият блясък на листата на растението, пръстите на ръцете и краката, дори акупунктурните точки. Те откриват, че електрическата „корона“ около пръстите на човека променя цвета и размера си в зависимост от психоемоционалното състояние на човек.

         Това свойство на трептящата синкава аура привлича вниманието на учените, предизвика вълна от публикации и прави имената на краснодарските изобретатели световно известни.

Натрупва се огромно количество научен материал, свързан с ефекта на Кирлиан. Става ясно например, че сиянието на листата се променя с появата на вредни за околната среда вещества. На снимки, направени от Кирлиан, се наблюдава влиянието на растенията едно върху друго – как аурата на едно растение потиска аурата на друго, как размерът и цветът на едно растение се променят, когато по-активното се доближи до стъблото на “съседа си“.

         Най-интересните резултати са свързани с биоплазменото излъчване на човешката кожна обвивка, оцветено в различни цветове. Цветът и интензивността на този „блясък“ зависи от психоемоционалното състояние на човек. Обичайно това сияние е равномерно, но в момента на решаване и на най-прост проблем сиянието преминава в интензивно движение. Кирлиан забеляза, че различните части на човешкото тяло се проявяват в различни цветове: сърдечната област е синя, предмишницата е зелена, изображението на бедрата е маслинено, а неочакваните емоционални преживявания и болести моментално се отразяват в цвета на изображението.

         При здрав и силен човек сиянието е ярко и равномерно, а отслабването на енергията и възпалителните процеси предизвикват нееднородни разкъсвания в сиянието. Настъпващата болест, която все още не се е проявила на физическия план, сигнализира за себе си с избледняващо сияние.

         Още древните индийски мъдреци са знаели, че въпросното излъчване не е само във външната обвивка. Всеки орган свети, както и всяка капка кръв. Съществува точка в сърцето, възникваща първа и умираща последна, която свети с мъничка лилава светлина.

Тестът на Омура е естествен „детектор на лъжата“

         През 1981 г. в тогавашния Съветски съюз изследователят P.E. Егоров чрез високочестотна фотопроба получава снимки на аурите на вътрешните органи на човека. По-късно става възможно и визуализирането на човешката аура като цяло.

         В дневника си Кирлиан пише:

„Наложи се да изучавам електронна оптика и оптична фотография, както и да правя схема след схема. Първите ми експерименти обаче не бяха успешни. Тогава в мен започнаха да се прокрадват съмнения дали този ефект не се получава от самия рентген, но все пак продължих експериментите си… Трябваше да направя купища схеми и да мина през изгаряния, непредвидени резултати, отчаяние. Успехът дойде не в резултат на късмет, а след дълга и упорита работа, която се състоеше в проникване в един непознат свят, в който са скрити скъпоценни формули за човешкото здраве и дълголетие

         Изобретението на Кирлиан дава на човечеството ново универсално разбиране за живота и смъртта. Калифорнийският учен Д. Паркет счита, че изучаването на ефекта на Кирлиан позволява да се мисли за човека като за “нещо повече от къс материя, обвит в кожа”. Методът, реализиран в компютърна версия, позволява провеждането на ранна диагностика на заболяванията в условията на клинична практика. Кирлиановият ефект неопровержимо доказва, че във физическото лице има невидим самосветещ човек. Измерванията на физическите параметри на биополето, „излизането“ от физическото тяло и други факти потвърждават древната истина, че: „В човека има частица от рационално безсмъртно начало“.

Съставил: Нора Николаева