Съвети за здраве от създателя на космическата медицина

0
20833
прочитания

Колоритният руски учен и лечител проф. Иван Павлович Неумивакин е една от легендите на космическата медицина, който повече от 40 години работи в сферата на нетрадиционната медицина. Той е автор на книгата „Пътят за избавяне от болести, които не съществуват – хипертония, диабет.

Съветите, които проф. Неумивакин повтаря ежедневно:

  • Диабет и рак са измислени заболявания, паркинсон не съществува, ако имате здрави черва. Това се постига с гимнастика. Ходенето гони хипертонията.
  • Плувайте в морета, реки или басейни, за да сте здрави, силни и за да тренирате организма.Почивката край водоем, независимо дали това е океан, море, река, язовир или басейн, е най-полезна, най-разтоварваща и най-зареждаща за човешкия организъм.
  • Научете се да се храните правилно, дъвчете дотогава, докато цялата приета храна не се просмуче със слюнка. Добре сдъвканата храна ще отиде в стомаха гладко, като по масло.
  • Пийте поне литър и половина на ден, за да прогоните всякакви болести. Пийте вода преди ядене. Изпивайте на ден от литър и половина до 3 л. вода. Наситете организма си с вода като промиваща система и всичко ще заработи както трябва.
  • Много важна е оптимистичната психологична настройка. На човек трябва всичко да му е наред, особено у дома.

Избрани мисли от „бащата“ на уникалната болница, известна като „болница в космическия кораб“, проф. Неумивакин:

Занимавам се единствено с познанието за личната отговорност на всеки човек за собственото му здраве. Изучавам законите на физиологията, по които функционира човешкият организъм. Днешната медицина не прилага и не се придържа към тези закони, макар че без тях няма как да се излекува каквото и да било заболяване. В днешно време се предпочита да се дават купчини пари за скъпи лекарства и модерна апаратура.

По телевизията се показва как е невъзможно човек да се излекува от болестта на Паркинсон, например, въпреки че немалък брой лекари разбират как точно стоят нещата.

Проблемът е в това, че никой не желае да променя системата. Изучават се болести като тази на Паркинсон и множествена склероза, които въобще не съществуват.

Съществува основно болестно състояние на стомашно-чревния тракт. Разчита се само на лекарства – там е проблемът.

Нефункционирането на червата води до тежко отравяне, по-лошо от поемане на радиация дори. Докато работата на червата не се нормализира, нищо не може да се направи за боледуващите.Тялото – това е нашият двигател. Трябва да се грижим за този мотор, а не да страдаме и пием лекарства.

Как да кажа, че има диабет, когато няма такъв? Диабетиците трябва да отделят особено голямо внимание на краката си. Там е цялата система. Нужна е всекидневна гимнастика. Нужно е там, вътре в нашия организъм, да се създадат нормални условия за живот на клетките. С какво тъпчат децата сега? – всякакви сладкиши със стабилизатори, оцветители, кока-кола и т.н. На 3-4 годинки има деца с диабет. Когато майката е била бременна, е яла повече излишни неща и ето – у детето се развива диабет. Предразположеност, разбира се, съществува, но, образно казано, при равни условия. Ако детето живее както родителите си – в смисъл на хранене и поведение, болестта ще се появи точно на този фон. От сегашните „нови“ продукти захарта в кръвта веднага се покачва, задстомашната жлеза е принудена да изработва повече инсулин. Но тя не е вечна, задъхва се.

На организма е нужна само тази захар, която се образува като краен продукт от преработването на храната. И диабет няма. Както няма и рак. В мръсотия клетката не може да съществува нормално, тя започва да мутира.

Трябва да се живее по друг начин – повече физкултура, закаляване, здравословно хранене, консумация на полезни продукти като моркови и т.н. А захар – само по големи празници и на рождения ден.

Как да се храним здравословно?

Ракът е състояние, до което неграмотните хора сами са се докарали. Човек преминава границата на „замърсяване“ на организма. Само по дъговата обвивка на окото мога да определя степента на това замърсяване при даден човек за 5 минути. Условно казано, ако мръсотията в организма е 35 процента, човек може да има язва, перфорация или възпаление. Но когато тя вече е вече 36, 37, 38 процента, аз казвам: ако днес все още няма онкологична проява, утре или вдругиден ще има. Когато масата на тези клетки превиши критичната точка, както при ядрен взрив, вече нищо не може да се направи. И ето това се нарича метастази.

Половината болести могат да се излекуват само с вода.

Хората спряха да пият вода, особено по-възрастните. А трябва да се пие минимум литър и половина, два, през лятото дори по три литра вода на ден. А може и повече. Чистата вода – това е електролит, това е енергия и информация, която тя носи. Защо бабите баят на водата – шепнат й добри и хубави думи и от това тя започва да работи? Тази информация, заключена във водата, започва да работи. Ако човек пие малко вода, кръвта се сгъстява и сърцето не може да я изтласква нормално… Това е природен закон, който днес официалната медицина изцяло игнорира.

Аз твърдя, че сърцето е в петите.

Имам предвид капилярите. Ако капилярите работят лошо, а сърцето не може да изтласка сгъстената кръв, тя се натрупва в големите кръвоносни съдове, кръвното налягане се повишава и… ето ви хипертония. Хипертония няма – състоянието, което наричат тежка хипертония, се лекува за 2-3 месеца. Капилярите се намират в мускулите. Затова трябва да се прави физкултура, гимнастика, много движения. Гимнастиката е задължителна всеки ден. Ако днес вие не отделите поне половин час за гимнастика, този ден за вас е загубен. В случая възрастта не играе никаква роля.

Ако разглеждаме човека на ниво цялостен организъм, излиза, че заболявания просто няма.

Например една болест като витилигото се лекува за 2-3 месеца, заедно с други заболявания. Просто чрез прочистване на организма. Когато не сте сдъвкали достатъчно добре храната, когато пиете вода по време на ядене, вие сте направили всичко възможно тя да не се преработи. Стомашният сок съдържа солна киселина. Хлябът и кашата се преработват за половин час, максимум един и концентрацията на киселината е по-слаба. Месото, рибата, яйцата изискват по-силна киселина и 2-3 часа време за разлагане. А пък за мазните храни, за пържените са необходими поне 4 часа, за да се преварят в тази киселина.
Вие сте взели някаква течност и сте я изпили. И по този начин сте разредили стомашния сок, намалили сте концентрацията на киселината и храната съответно започва да гние. Тези гнили остатъци се натрупват по вътрешната стена на дебелото черво. Никаква клизма не би могла да ги отстрани. Всичко това се абсорбира и всмуква, става неделима част от клетката. Оттук мръсотията отива в черния дроб. Ето откъде идват 30-35-те процента замърсяване. Всичко това се насочва от черния към белите дробове, където вече не достига кислород. След това сърцето прекарва мръсотията в бъбреците – също толкова замърсени, както и черният дроб. И накрая – в ставите и в кръвоносните съдове.

На чашата с вода можете да капвате по 5-10 капки кислородна вода. Кислородната вода е нужна, за да работи защитният механизъм на имунната система. Той убива и доубива всички наши вътрешни врагове. Основното е, че кислородната вода започва мощно да преработва и да изхвърля от организма всичкия боклук, който се е натрупал в него.

Да обобщим – какво трябва да правим, за да запазим здравето си?

Най-важното е да използвате естествените механизми, заложени от природата, и да се научите правилно да се отнасяте към здравето си. Това е цяла система, включваща физкултура, хранене, екология, периодично прочистване на организма. Задължително трябва да пиете вода. Във водата е истината.
Ако промените начина си на живот, можете да излекувате всяко заболяване, дори рак.

По материали на http://www.bgmak.eu