Десетте неща, на които времето научи Дона Ашуърт

0
2518
прочитания

Дона Ашуърт е американска журналистка и автор на книгите: „Биографията на малката планина“, „Срещу тази земя“ и „Аризона Триптих“. Родена е в Аризона, получава дипломата си по история и литература от тамошния Държавен университет. След петнадесет години преподаване на гимназиален английски и хуманитарни науки, по което време построява със собствени ръце каменна къща в пустинята на север от Финикс, тя подаде оставка, за да започне работа като сезонна охрана в Националната гора на Коконино. Четвърт век тя прекарва сред планинските върхове, пишейки „Малки планински квартети“.  Ето част от нейните прозрения:

  1. Борбата със старостта е като да се опитвате да хванете вятъра. Научете се да се наслаждавате на това, което имате. Тялото ви се променя, но това винаги е било така. Не губете време, опитвайки се да отмените този факт, вместо това променете отношението си и намерите красота на всеки етап.
  2. Никой не е съвършен и никой не е напълно доволен от съдбата си. Когато осъзнаете това, ще бъдете свободни от сравнения и свободни от преценки. Това