Стефано Д’Анна: В едно по-напреднало общество филантропите и благодетелите ще изчезнат

0
1132
прочитания
• Ако не харесваш живота си, промени мечтите си. Мисленето е част от начина ти на мечтаене. Ако няма вътрешни войни, няма да има и външни.
"Твоята идея за света създава света. Възвърни целостта си и светът ще се излекува завинаги!"
  • Мислите, емоциите и тялото на човек са концентрични вселени. Всичко е свързано. Всяка преднамерена промяна на тона или интонацията на нечий глас, изправянето на гърба дори с един милиметър или пък промяната в най-несъществения навик, смяна на посоката на вярата с един милиметър или пренасочване на убежденията означава промяна на целия живот, преместване на планини в света на събитията. Животът на човека е сянка на неговите убеждения и цели, съзнателни или не.
  • Ако човек само за миг се позове на помощ отвън, моментално би изгубил неуязвимостта си. Няма нищо отвън. От никъде няма и не ще дойде помощ. Не се осланяй на повече на света, не искай помощ от него. Най-сериозното заболяване на човека е зависимостта. Първороден смъртен грях е объркването на причината със следствието. Всички масови революции са се провалили, защото са се опитвали да променят света отвън. Ти си както семето, така и урожая.
  • Фатална илюзия ни кара да вярваме и разчитаме на останалите. Останалите – това си ти „извън теб“! Хората са психически джуджета, с подвита опашка, с чувство за вина, уплашени, деградиращи, лъжещи себе си, обвиняващи, оплакващи се. Те трябва да преобърнат начина си на мислене!
  • Не позволявай нито едно зрънце Ад, сянка в Същността си. Никакво отрицание, никакви отрицателни мисли или емоции.
  • Налагай си да изпитваш щастие, благоденствие и сигурност. Ограничавай страха и съмнението в себе си, още щом усетиш, че се проявяват.
  • БЕДНОСТТА Е БОЛЕСТ НА МИСЪЛТА, ОБРЪЩАНЕ НА ГРЪБ НА ЖИВОТА. СЪЩНОСТ, ТЯЛО И СВЯТ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО. Мечтаят и твоите клетки и органи. Тялото е видимата ни Същност. Нейната най-честна и искрена част, показваща какво представляваме всъщност. Кашлянето например е начин да кажеш „не“. Освободи се от излишните килограми, от натрупаните мазнини и лъжите. Храната е смърт. Остаряването ти разкрива липсата на въздържание, разсъдък и вътрешна любов. Яж само веднъж на ден и се задоволявай с малко. Човешките органи не са създадени за преработване и отделяне на храна, а да мечтаят. Когато тялото ни се освободи от храната, съзнанието ни се прояснява, забързва функциите си, клетките се регенерират по-интензивно, назрява оздравителен процес, започва прераждане – първо в тялото и после в света на събитията. Със силата на мечтата ден след ден човек постига всичко, което си пожелае. Въздържането от храна не означава постене, а заместване.
  • Ще спреш да се храниш с долнокачествени храни. Истински пълноценната за нас храна се създава в самите нас, когато волята започне да управлява живота ни. В Класическата античност боговете се хранят с плодове, нектари и амброзия. При изселването им от Египет библейските евреи са се хранили с „манна небесна“. Храненето „отвътре“ ще бъде естествен резултат от вертикално развиващият се човека, резултат от градивната сила на мисълта и способността й да подхранва. Вредното вярване, че светът може да се подпомогне отвън намира най-яркото си проявление във фармацевтичната и хранителната индустрия. Хранителните нужди трябва да се сведат до абсолютен минимум. Задоволявай се с малко!
  • Да зависиш от вътрешното, от себе си, не е зависимост, а самоуправление. В едно по-напреднало общество филантропите и благодетелите ще изчезнат, тъй като прославят единствено оскъдицата и болестта. Да излекуваш света означава да излекуваш себе си. Твоята идея за света създава света. Възвърни целостта си и светът ще се излекува завинаги!
  • Ако не харесваш живота си, промени мечтите си. Мисленето е част от начина ти на мечтаене. Ако няма вътрешни войни, няма да има и външни.

Стефано Д’Анна: Ако искаш да постигнеш нещо, ще се сблъскаш с Антагониста