Тестът на Омурa е естествен „детектор на лъжата“

0
24103
прочитания
Какво представлява тестът на Омура

За какво ни е нужен този тест?

С този тест на Омура можете да направите избор при липсата на информация или логически доводи за провеждането на такъв; можете да проверите кога се е зародил определен проблем или болест, как реагира вашият организъм на положенията „искам“ и „длъжен съм“ или на нещо конкретно;  бързо да откривате ефекта (положителен или отрицателен) на храни и хранителни добавки върху вас и много други.

Прилаган в кинезиологията, методът може да се използва от всяко лице самостоятелно за индивидуален избор на всеки един от компонентите на неговия живот (определяне на алергия към лекарства, избор на спорт, благоприятност на цвета на дрехите, завързване на познанства, избор на козметика, безвредност на информацията за дете от книга или телевизионно шоу и т.н.).

Кинезиологията предлага тази техника (тест на Омура), за да помогне на човека да избере полезното и необходимото за себе си и това, което му подхожда.

Какво представлява тестът на Омура?

Това е кинезиологически метод, предложен от японския изследовател професор Йошиаки Омура, придобил патент за него в САЩ. Професор Омура е открил прости, безопасни, ефективни, неинвазивни и евтини начини за подобряване на здравето и дълголетието на хората от всички възрасти.  Пълното наименование на метода е: „Метод на двупръстовия О – пръстен на молекулярната идентификация и локализация(Bi-Digital O-Ring Test).

Точката на Конфуций – специално място на сила в човешкото тяло 

детектор.лъжа
Източник: econet.ru

Как се провежда тестът на Омура?

Съединете първия и втория пръст на лявата си ръка в пръстен, стискайте с пълна сила и се опитайте с показалеца на дясната ръка да отключите този пръстен. Кажете на глас: „Покажи ми отговор „да“ или „вярно“ и запомнете силата на компресия (натиск) на пръстите на лявата си ръка (обикновено е голяма силата). После запомнете силата на компресия (натиск) на пръстите на „Покажи ми отговор „не“ или „грешно“ (обикновено е много по-слаба силата в сравнение с тази, при отговор „да“).

Няколко примера:

Ако искате да узнаете дали даден продукт е подходящ за вас, поставете парче от него върху езика си или го задръжте в дланта и проверете силата на натиск на пръстите. Козметиката, която проверявате, може да нанесете върху кожата си. Вашето тяло ще реагира по описания начин, ако въпросният продукт е добър и подходящ за вас. Какво е влиянието на конкретна музика върху вас, полезно ли е общуването ви с даден човека, да предприемете ли или не туристическото пътуване? – Вашите мускули могат да отговорят на тези въпроси със силата на тяхната контракция. По подобен начин работи и кинезиологът, като използва различни мускулни групи, задава водещи въпроси и се опитва с двете си ръце да разкъса „пръстена“, образуван от вашите пръсти. Самото тяло подсказва хода на лечението, източниците на емоционални и физически проблеми и начините за корекция.мъж и жена детектор на лъжата

Този тест се основава на съветите на вашето подсъзнание. Това означава, че с вас винаги е налице „детектор на лъжата“, готов да ви предостави полезна и точна информация по всяко време. Тестът на Омура е новаторски, универсален, прост и елегантен.

(Кинезиологията е наука, изучаваща механизмите на формиране на движенията на човешкото тяло и причините за възникващите нарушения при движение.)

Източници: http://bdort.org/ и http://pedlib.ru/Books/2/0405/2_0405-148.shtml

Съставител и превод:  Нора Николаева