Три магически урока от Мери Попинз за „сладкото“ състояние на ума

0
711
прочитания
Докато четем за Мери Попинз или я гледаме на екрана, имаме усещането за магия, чудо и полет на въображението, които се проявяват естествено. Ето част от магическата мъдрост, която получаваме от тайнствената гувернантка.
David Cooper Photo

„Мери Попинз“ (Mary Poppins) е първият роман от поредицата детски книги на английската писателка Памела Травърз, публикуван през 1934 г. Книгата има филмови адаптации –  разкази за едноименната гувернантка на семейство Банкс, с чиято помощ децата в семейството преживяват фантастични приключения. Мери Попинз е тайнствена и загадъчна личност, която притежава магически сили.

Докато четем за Мери Попинз или я гледаме на екрана, имаме усещането за магия, чудо и полет на въображението, които се проявяват естествено. Ето част от магическата мъдрост, която получаваме от тайнствената гувернантка:

Урок 1: Щракайте с пръсти и правете нещата по-сладки!

В една от най-популярните песни на филма за Мери Попинз (оригиналния филм на Дисни от 1964 г. или по-новите филмови версии), „A Spoonful of Sugar“, Мери Попинз пее:

Във всяка работа, която трябва да се свърши

Има елемент на забавление.

Вие намирате забавлението и щракате!

Работата е игра.

И всяка задача, която предприемате

Става парче торта.

Чучулига! Лудост! Много ясно се вижда това..

Една лъжица захар помага на лекарството да понижи…

Ако се погледнат думите на тази песен метафорично, се разбира, че като повишите вибрациите си и се промените енергично, можете да внесете повече забавление в работата си и да превърнете живота си в игра. Дори и да не сте влюбени в работата си, все пак можете да внесете игривост и творчество в нея или дори да си вземете кратка почивка, за да направите нещо забавно. Чуйте весела песен. Танцувайте 5 минути. Направете изкуство за 5 минути. С други думи, вие имате силата да промените резултата, ако развиете по-положително („по-сладко“) състояние на ума и внесете радост и забавление в деня си.

Урок 2: Свържете се отново с детското си аз. Играйте, летете и се рейте!

Знаете ли, че „Let’s Go Fly a Kite” е най-слушаната песен от филма за Мери Попинз?

С два пенса за хартия и струни,

Можеш да имаш свой собствен комплект крила.

С краката си на земята

Ти си птица в полет

Със стиснат юмрук

Към връвта на твоето хвърчило.

Ох, ох, ох

Хайде да пуснем хвърчило

До най-високата височина.

Хайде да пуснем хвърчило и да го издигнем…

Кога за последен път пуснахте хвърчило? Един от уроците от историята на Мери Попинз е, че животът може да бъде по-лесен и вълнуващ, ако се смеем, пеем, танцуваме и играем повече. Дори възрастните заслужават да играят, да проявяват любопитство и ентусиазъм. Метафорично, тази песен не само представя идеята за игривост, но и ни напомня, че винаги можем да изберем да летим.

Какво означава „летене“? Това не означава ли да излезем от зоната си на комфорт и да поемаме рискове? Или ли да разперим духовните си криле, да се издигнем и да достигнем пълния си потенциал?

„Нищо неправене“ и методи на Рена Яндар за укрепване на женската енергия

Урок 3: Добавете чудеса, магия и въображение към живота.

Кога за последен път сте имали вдъхновяващ момент, който ви е накарал да кажете „ЕХА!“? Кога за последен път позволихте на любопитството да ви води по пътя ви?

Тези три думи: Чудя се, Магия, Въображение ги запишете с цветен маркер върху огледалото в банята или таблото за обяви в кухнята. Питайте се всеки ден: Как мога да внеса повече чудеса, повече магия и повече въображение днес?

Светлината на нашия фар е необходима на света.

По примера на Мери Попинз нека се вдъхновяваме, надскачайки ежедневните предизвикателства и бариери. Наша свещена отговорност е непрекъснато да се издигаме енергийно, за да можем да осветяваме пътя както за себе си, така и за другите.

Високата вибрация и как да поддържаме честотите й