Лазарев: Духовни антидоти за безплодието и принудителното пречистване на човечеството

0
1255
прочитания
Все по-често на Запад принципите, волята и кариерата се оказват по-значими от любовното чувство. Това неминуемо води до безплодие.
Изпълването на душата ни с любов към Бога и към околния свят е не само огромно щастие, а и възможност да подобрим характера, съдбата и здравето си.

Всички щастия и нещастия са само натрупване и пречистване на любовта ви към Бога“

Кое, според парапсихолога и био-енерготерапевт Сергей Лазарев, e най-скъпоценното духовно лекарство за безплодната жена и как да спре принудителното пречистване на човечеството?избрани откъси:

 • През 1996 година в Америка са се родили 30 000 деца без хормон на растежа…през 1997 година те са два пъти повече. А причината е проста: защо повечето хора са били ниски? Това е унизяване на високомерието. Ако едно дете се ражда с високомерие, с чувство за собствена значимост над леталното равнище, тогава могат да се появи не болест или смърт, а забавяне и спиране на растежа. И рязкото увеличаване на този процент в Америка подсказва, че ситуацията стремително се влошава…
 • Извънбрачните деца имат значително по-големи шансове да са талантливи, защото се раждат в ситуация на унизени човешки ценности. Наистина, ако майката правилно се отнася към това…
 • Все по-често на Запад принципите, волята и кариерата се оказват по-значими от любовното чувство. Това неминуемо води до безплодие… Едно време жена, преживяла един-два живота в Ориента, е натрупвала вътрешно смирение и когато се раждала в следващия си живот на Запад, се устремявала към независимост, свобода на желанията, и тяхното развитие не потискало любовта в душата й, защото вътрешната й горделивост не била висока. И тя си оставала хармонична, въпреки че съзнанието й строго се фиксирало върху човешките ценности.
 • За да се роди дете, душата на жената трябва да се напълни с любов. А всички човешки ценности, дори и най-светите, ни отнемат, изсмукват от нас любовта, силата и енергията. Това означава, че за да насъберем любов, трябва за по-кратко или по-продължително време да се отстраним, да забравим човешките ценности. Продължителният срок предполага неприятности, нещастия, унижение и болести. Колкото по-готов е един човек да вземе лекарството, толкова по-малка доза му е нужна. Колкото повече унижения, несправедливост и обиди може да приеме една жена в името на любовта, толкова по-здрави и по-щастливи деца й се раждат. Колкото повече доброволно се стремите да развивате в душата си любов и добродушие, толкова по-малко ще ви трябват унижения, неприятности и беди.
 • Рухването на плановете и надеждите, несправедливото отношение, предателствата, разрушаването на идеала са най-скъпоценното лекарство за жена, която може да има безплодие, и особено ако душевните страдания са година и половина преди зачеването на детето. Ако жената не издържи изпитанието, възможността да има здраво дете или изобщо дете й „избягва“… Преминете още веднъж през живота си, реагирайки на всичко само с една емоция – с чувство на любов. Забравете интересите на тялото, интересите на духа. Всички щастия и нещастия са само натрупване и пречистване на любовта ви към Бога. Почувствайте, че изчезват вашите мисли и разум, способностите, надеждите и мечтите ви, че изчезват вашите желания и животът ви. Остава само любовта – съумеете ли да го почувствате, ще имате деца.
 • Прехвърлете стотици пъти целия си живот и възприемете всички унижения, обиди и несправедливости като скъпоценно лекарство. Онова, което сте смятали за отрова, е било вашето спасение. Лекарството сте получавали от Бога, хората нямат нищо общо с това. Използвайте всяка секунда не за да предявявате претенции към околния свят, а за да давате любов на всички наоколо. Колкото повече любов раздадете, толкова повече любов ще дойде в душата ви. Колкото повече любов дава вашата душа, толкова по-малко зависите от човешките ценности. Локвата може да бъде кална, а изворът – не. Ако една душа не ражда любов, тя ражда агресивност. Ако някои ви е обидил, мислено му кажете: „Обичам те“. Ако някой е извършил добра постъпка спрямо вас, кажете му същото. Ако се стеснявате да поздравите непознат човек, поздравявайте го мислено. Усетете, че всяка ситуация е повод да излееш любовта си върху друг човек. Положителната ситуация ни помага активно да трупаме любов, отрицателната ситуация пречиства любовта, прави я независима от човешките ценности. Външно имаме право на съжаление, недоволство, яд, цели, желания и воля. Вътрешно имаме право само на любов.
 • Колкото повече през живота си човек се съсредоточава върху собствения си аз, върху своите желания и всичко, което засилва неговия аз, толкова по-бързо той остарява, губи способностите и паметта си и обезличава потомците си. Тъкмо оттук идва поговорката: „Природата си почива, когато създава децата на гениите“.
 • Любовта сама по себе си е нечовешко чувство. Божествено е и колкото повече го има в душата ви, толкова повече заприличвате на Бог. Ние обичаме околния свят с остатъците от любовта към Бога и размерите на човешкото щастие и възможността да го имаме се определят от това колко много любов към Бога притежаваме.
 • Христос не току-тъй го наричат „Спасител на човечеството“. Той постоянно обяснявал, че духовността не може да бъде висша цел. Не случайно той казвал, че висша заповед е любовта към Бога и не случайно бил унизен и разпнат. Той можел да избегне залавянето си, разпятието, но не го сторил. Спокойно приел загубата на материалното, тоест Бог е нематериалното. Той можел да прояви способностите и интелекта си, но не го сторил. Бог — това не са способности и интелект. Христос спокойно приел рухването на духовността, благородството и идеалите, когато го предавали и се отричали от него любимите му ученици, когато онези, които довчера му се кланяли, се гаврели с него и го заплювали в лицето. Значи, Бог – това не са духовността, благородството и идеалите, и като имал плът, кръв и желания Христос искал да живее, но спокойно приел загубата на волята си, на желанията си, на живота си, на човешкия си аз. Останала само любовта. Когато изчезва материалното и духовното, когато се разрушава всичко, което някога се е появило, любовта остава и когато това се почувства от всеки, тогава вместо разпадането в човечеството ще започне процес на разцвет и съзидание.
 • В Дявол се превърнал ангелът, които решил, че висша цел е не любовта към Бога, а личната му воля и желания – първо, собствените му цели, принципи и задачи – второ, и собствените му съвършенство, способности и интелект – трето. Неспособността да приемеш унижението на своята воля и своите желания, краха на надеждите и идеалите си, неуспеха, измамата, дават максимално високомерие и максимална подсъзнателна агресивност.
 • През идните години или човекът ще се променя и не ще подкрепя тази тенденция, в която главно щастие за човека са неговата лична воля и желание, неговите принципи и цели, неговите способности и интелект, или той изчезва от лицето на земята заедно с тази тенденция. В най-скоро време човечеството го очакват значително по-големи възможности и значително по-голям мащаб на човешките ценности, но притежаването им е възможно при значително по-голямо количество любов в душите на всички хора. Значи, или човечеството доброволно ще се устремява към Бога, ще трупа любов, ще намалява зависимостта си от всякакви човешки ценности, или мащабите на принудителното пречистване рязко ще нараснат. Това са и катаклизмите, и войните, и болестите, и спадането на нравственото, културното и духовното равнище в мащабите на целия свят.

Капан на Малтус или как новите малтусианци прилагат идеята за депопулация на населението

Всяка ваша претенция е програма за унищо­жаване на този, към когото е насочена