Лууле Виилма: Страхът от материалните проблеми пречи на енергията на любовта

0
3833
прочитания
Всички заболявания на долната част на тялото произтичат от чувството на нежелание
Страхът от материалните, в това число икономически проблеми, пречи на движението на енергията на любовта и може да я спре напълно.

Всички заболявания на долната част на тялото произтичат от чувството на нежелание

Предната страна на тялото изразява движението на енергията на чувствата, а задната страна – движението на енергията на волята. Когато човек мисли неправилно, тогава той не вярва на своите чувства, в резултат на което желанията и действията му са неправилни. Грешните действия или допуснатите грешки се проявяват под формата на болести.

         Всяко нежелание се ражда от принуда. Нежеланието се установява в долната част на торса. Горната му граница съвпада с 1-ия лумбален прешлен, а долната включва пръстите на краката. Без съществуването на материалния живот не би имало нежелание. Страхът от материалните, в това число икономически проблеми, пречи на движението на енергията на любовта и може да я спре напълно. Самото обездвижване води до унищожение, а степента на разрушаване съответства на тежестта на заболяването.

         Всички заболявания на долната част на тялото произтичат от чувството на нежелание. Нежеланието има различни имена: неподчинение, отхвърляне, инат, протест, съпротива, отрицание и т.н.

Нежеланието има различни форми:

  • нежелание, защото … ;
  • нежелание да … ;
  • нежелание, ако … ;
  • нежелание да се приеме това, което ще бъде … ;
  • нежелание да се примирим със случилото се …

Нюансите на нежеланието определят естеството на заболяването, а размерът на нежеланието определя тежестта на заболяването.  Нежеланието често възниква в отговор на физически, икономически проблеми.

Долната част на тялото завършва в краката, които изразяват разнообразните жизнени движения. В частност ходилата на краката корелират с ежедневните малки икономически проблеми. Болките в краката показват, че човек е ядосан поради прекомерното количество ежедневни дейности. Деформираните крака означават, че човек вижда ежедневната работа в изкривено огледало, тоест той оценява неправилно.

Умереното натоварване е от полза, докато преумората или безделието води до болест.

Често краката се подуват без видима причина. Тогава обикновено се казва, че сърцето е заболяло и това донякъде е вярно, тъй като всеки симптом на влошеното телесно здраве се отразява и на сърцето. Често обаче диагнозата на отока не може да бъде излекувана. Тъгата от ежедневните проблеми постепенно се натрупва в краката. Ако човек се движи постоянно, той няма много време за тъжни мисли, но ако той предимно седи, тогава в главата му често нахлуват болезнени мисли, които в последствие му причиняват тъга.

Подпухналостта, като често срещан симптом на всички видове заболявания на краката, произтича от тъгата по ежедневните икономически проблеми, независимо от диагнозата, която се поставя. Това не означава непременно изпитване на тъга поради липсата на пари. Тъжен може да бъде и човекът, който има пари, но който не иска да подчини живота си на парите.

Коленете изразяват принципите, според които се осъществява прогресът в живота. Коленете показват чувствата, с които стъпваме напред в живота. Мирният, приятелски настроен и уравновесен пътешественик има здрави колене. Коленете се разболяват в резултат на ходене с натиск.

Менискусите са повредени при човека, който иска да надхитри живота.

От тъгата поради неуспех, в коляното се образува вода, а тъгата на отмъщението натрупва в коляното кръв.

Подбедрицата изразява реализирания напредъкът в живота.

Лууле Виилма: Зрението се влошава при съжаление и самосъжаление

Тазът от свая страна отразява големите мъжки и икономически проблеми. Състоянието на таза говори за това как човек се отнася към мъжете и мъжкия пол. На мнозина тазът е очевидно деформиран. Това означава, че отношението на този човек към големите мъжки планове и дела е изкривено и неправилно. С каквито думи характеризирате таза си, същите думи може да характеризират отношението ви към мъжките дела като цяло.

Големите икономически проблеми винаги се решават от мъже. Жените, които не знаят как да освободят страховете си или недоверието си относно деловите способности на мъжа, със своите страхове отнемат силата на мъжа и желанието му да направи нещо. Ако жената не позволява на мъжа да извършва каквато и да било работа, считайки, че е по-добре тя да направи всичко сама, идва момент, в който мъжкото тяло ще каже: „Стига! Сега си болен. Поправи грешката си.“

Ако мъжът понася прекомерното вмешателство на жените, намесата в мъжките им дела или факта, че за да спестят време жените вършат мъжка работа вместо него, тогава мъжът печели заболяване, съответстващо на натрупания му гняв. За съжаление това може да бъде и рак.

Докато жените са в състояние да вършат мъжката работа, те никога няма да направят правилното нещо. Жената може да забие пирон в стената, но ще бъде по-безопасно и по-надеждно, ако мъжът направи това под погледа на любящите женски очи. Ако една жена е нетърпелива да „грабне“ мъжката работа, тогава тя всъщност унижава своя мъж и след време самата тя ще бъде „унищожена“, губейки своя съпруг по причина на рак на простатата.

За мъжа мъжкият принцип е свързан с гениталиите, ето защо той поглъща всички мъжки оплаквания в простатната жлеза, тъй като тя е орган на физическата мъжественост и бащинство. В резултат на тези оплаквания рано или късно простатната жлеза се разболява.

Гневът от безпомощност поради женски подигравки над мъжкото достойнство води до рак на простатата. Гневът на мъжа от неговата сексуална слабост, която изключва отмъщение по примитивен груб начин, също се натрупва в гениталиите.

Мъжете са способни да отмъщават на жените в леглото посредством сексуална грубост, но това може да заглуши тяхното чувство на унижение само временно. Мъж, който чувства, че най-накрая е успял да отмъсти на жена си, става агресивен и хиперсексуален. В тези случаи тялото сякаш казва: „Блудствайте, колкото искате и отмъщавайте на жените за емоционалните рани, които те ви нанасят, колкото искате, но докато не коригирате начина си на мислене, стресът ще си остане.“

Мъжът, който свързва мъжествеността с духовното си ниво, не се обижда от женските обвинения. Той вярва в себе си, разбира, иска, прави и е щастлив. Такъв мъж възприема жените такива, каквито са, но се жени винаги само за тази, която го заслужава.

Физическият орган на женствеността и майчинството е утробата. Ако жената вярва, че не получава достатъчно любов, внимание и почит от съпруга и децата си, тогава нейната утроба започва да страда. Сексът със съпруга й, който, според нея, е длъжен да я обича от брачен дълг, може да се превърне в рутинна саможертва. Омъжените жени страдат от големи отговорности, защото техните желания са прекомерни и нито съпругът, нито те самите са в състояние да ги изпълнят. Често страстта се изразходва за натрупване а материални блага и престава да бъде достатъчна за интимност.

Ако една жена често се огорчава, че съпругът й не е достатъчно добър, за да го обича, или е унизена заради децата, които не й се подчиняват, или защото просто няма деца и се чувства безпомощна, тогава тя може да развие рак на матката.

Независимо дали човек е женен или неженен, ако той  проявява разбиране към ежедневните проблеми, неговите гениталии не са податливи на болести.

Горчивината, която помрачава живота на сетивата, се отделя с урината. Ако човек се чувства унизен поради натрупаните фрустрации, тогава той получава възпаление на пикочния мехур. Ако той потисне този „букет от стресове“ до степен на каменно безразличие, за да не изглежда неинтелигентен, тогава при него се появява уролитиазата. Ако въпреки своята безпомощност той е убеден, че за неговите разочарования са виновни другите хора, и се чуди защо животът не наказва лошите хора, т.е. той им пожелава зло, той може да развие рак на пикочния мехур.

Разочарованията, които влияят негативно на волеизявлението, се отделят от червата. Болестите на чревния тракт се появяват подобно на заболяванията на пикочния мехур. Колкото по-ядосан е човек за бизнеса и работата, толкова по-сериозно е заболяването му.

Червата премахват токсичните, вредни остатъци от тялото. Ако усърдно се справяте с работните и бизнес проблеми, ще забележите, че изпражненията ви в тоалетната ще се на повърхността на водата. Водата ще трябва да се източва няколко пъти. Какво означава това? Това означава, че проблемите, които сте потиснали в себе си, вече не съществуват, а останалите са много по-лесни за разрешаване, макар и трудни за разбиране.

Лууле Виилма: Щитовидната жлеза е орган на недоволството