Метод за справяне с панически атаки: безпокойството е духовен водач

0
1306
прочитания
Едно от духовните значения на безпокойството е вътрешно пробуждане. Това означава, че вашето вътрешно Аз става по-съзнателно от всякога. Безпокойството, което изпитвате, е един от начините да реагирате на събуждането, а причината е свързана с несигурността.

ДОРИ КОГАТО СТЕ В ПАНИКА, ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ СВЕТЛИНАТА.

Едно от духовните значения на безпокойството е вътрешно пробуждане. Това означава, че вашето вътрешно Аз става по-съзнателно от всякога. Безпокойството, което изпитвате, е един от начините да реагирате на събуждането, а причината е свързана с несигурността. Вие не знаете какво да очаквате или ще получите като съобщение. Безпокойството в духовен план означава объркване, което създава необходимостта от яснота на ума. Тревожният човек се нуждае от яснота и точност.

Тревожността е свързана с изхвърляне на адреналин и кортизол в биологичната система на човека. По време на панически атаки норепинефринът изпраща съобщение за ускоряване на сърдечния ритъм, дишането се скъсява и кръвното налягане се повишава. Различни части на мозъка се задействат подсъзнателно и започват да разказват по-стресиращи от тези на източника на стреса събития. Мозъкът и гръбнакът започват да си изпращат сигнали един на друг, което кара човека да се парализира от страх.

Тази реакция на стрес всъщност е вид система за духовно насочване.

Как Висшият ви Аз чрез Духа може да ви научи да се справите с пристъпите на паника?

Всяка физическа реакция при пристъп на паника или тревожност е Източник на енергия, която ви дава важно духовно съобщение за това, което се случва с вашето съзнание.

В такива случаи много хора ще ви предложат да вземете лекарство или да медитирате. Но е налице проблем:

Лекарството обезболява симптомите, така че да не ги усещате, или прекъсва импулсите, за да не ги осъзнавате. Но ако сте безчувствени, вие не можете да получавате съобщенията на Духа. Фактически цялата причина системата ви да изпада в паника е, че сте откъснати от съобщенията, които Духът се опитва да ви предаде. Първоначално имате по-меки и тихи съобщения от Духа, които пренебрегвате, а впоследствие се проявява шумно и болезнено съобщение, което искате да „вцепените“ с лекарства, марихуана или алкохол.

В случаите на паник атаки методът на медитация би била отличен избор, но само ако можете да се успокоите достатъчно, за да влезете в това дзен състояние. По време на паническа атака, обаче, последното нещо, което повечето хора могат да направят, е да се успокоят и да медитират. Те имат твърде много течащи във вените им „нервни, уплашени“ хормони за борба или бягство. 

Вместо да се опитвате да успокоите паниката си чрез медитация, опитайте се да навлезете по-дълбоко в чувствата ви ЗАД паниката. След като видите какво се крие зад мистерията на вашето безпокойство, вие ще престанете да му бъдете подвластен и ще настъпи дълбока промяна в цялото ви същество. 

Безпокойството е прикрита емоция на тъга, скръб или друг вид дълбока емоционална болка, която е твърде болезнена, за да бъде изпитана сама по себе си.

Потиснатите емоции на тъга, неудовлетвореност, безпомощност и безнадеждност се натрупват бавно, развихрят се и кипят под повърхността на съзнателния ум, като с течение на времето пораждат нарастващо чувство на страх.

Всичко това е говор на Духа, проявен чрез Висшия ви Аз.

Ключът е да почувстваш чувствата си и да ги изразиш.

Важно е да осъзнаете, че колкото повече разчитате на семейното и социално приемане, толкова по-малко ще разчитате на собствения си вътрешен авторитет. Последният намалява, когато жертвате вътрешните си нужди и истинското си вътрешно същество.

Ако човек не може да се довери на себе си, той загубва връзката си с Източника на енергия.

Ще спрете паниката и безпокойството веднъж завинаги, когато признаете, че те са мощна форма на духовна енергия, която си проправя пътя през вас. Те не са ви врагове, макар да изглеждат враждебни по време на атаката. Колкото по-рано промените гледната си точка (което е всичко!), толкова по-добре ще бъде за вас – за вашето здраве, растеж и развитие.

СТЪПКИ ЗА СПРАВЯНЕ:

  1. Наблюдавайте паниката в тялото си. Забележете на кое телесно място я изпитвате, например в задната част на бедрата, придружено от задух и усещане за стягане в гърдите.
  2. Кажете „Да“. Така ще се почувствате напълно противоположно на това, което искате да кажете. Ще искате да кажете НЕ! Но като казвате „да“ на чувствата, вие преминавате към положително състояние на утвърждение, което е овластяващо и състрадателно. Ще забележите незабавно облекчаване на безпокойството си, сякаш току-що се е отворила врата и част от натиска е бил освободен. Не се увличайте в опитите си да се отпуснете… това всъщност е съпротива срещу паниката. Принудителният опит да се отпуснете, когато сте разстроени, всъщност ще предизвика повече съпротива и повече паника. Така че не го правете. Сега не е моментът да се опитвате да накарате паниката да изчезне. Не забравяйте, че паниката е вашият духовен водач и се опитва да ви покаже нещо важно вътре във вас (вътре във вашето същество), което иска изцеление. Като казвате „да“ на чувствата, вие всъщност ставате доброволен партньор в собственото си изцеление и се обединявате с Духовните водачи, които всъщност ви обичат.
  3. Изживейте чувствата. Каквото и да забелязвате в тялото си, просто бъдете с него. Не се опитвайте да го промените и не се опитвайте да го анализирате! Не и сега! Не позволявайте на ума ви да влезе и да ви отвлече вниманието от тялото ви! Останете в преживяването на каквото и да чувствате. Ако телесната ви температура се повишава, просто усетете топлината. Ако сърцето ви бие, просто го усетете. Ако дишането ви е кратко, просто го оставете да бъде такова. Ако забележите потреперване, просто го почувствайте. Ако имате препускащи мисли, не се хващайте за тях. Направете всичко възможно да се освободите от властта на вашите мисли и да влезете в тялото си. Направете всичко възможно да НЕ анализирате и не се опитвайте да промените нищо. Тези неща ще се променят от само себе си, като присъствате с тях! Твърде често сте толкова заети да се опитвате да промените начина, по който се чувствате, че не позволявате на емоциите да се развиват и така емоциите са блокирани и вие също – заедно с тях. Когато позволявате на емоциите си да се движат и на тялото си да реагира на емоциите, вие всъщност създавате портал, през който да се движат, а вие да се освободите от тях. Имайте предвид, че умът ви блокира този процес! Така че изпитайте чувствата, но дръжте ума си тих за минута.
  4. Обърнете внимание на мислите, които идват. Наблюдавайте ги, но не се хващайте за тях и не започвайте да ги мислите. Тук е важно да ЗАБЕЛЯЗВАТЕ мислите, но не и да ги мислите. Вашата работа е да не преследвате мислите и да не бъдете толкова заети с тях, а да оставите преживяването на собственото си тяло в състояние на паника. Тези първи четири стъпки ще трябва да направите за няколко минути (от 5 до 10 минути или повече, ако можете). Колкото по-дълго останете с усещанията, толкова повече те ще завършат курса си и ще се освободите. При някои хора най-мощното изцеление идва, когато това протича от 45 до 90 минути.
  5. Попитайте Духа какво иска. След като сте се впуснали в ритъма на усещанията в тялото си и не се съпротивлявате на това, което преживявате, сега можете да попитате Духа какво се опитва да ви каже. Съсредоточете се върху усещането и докато сте свързани с него, просто попитайте: „Защо си тук?“
  6. Слушайте какво има да ви каже Духът. Духът ще ви отговори веднага, обикновено под формата на мисли и образи. МНОГО е важно да не отричате нито едно от съобщенията, които идват, защото Духът не се прецаква. Духът не е този, който е загадъчен. Вашият мозък е този, който не иска да чуе какво има да каже Духът. Това е, което ви държи в мистерия какво се случва с вас.  Много често това е някаква дълбоко скрита емоция, която искате да отречете. Посланието обикновено е потиснато огорчение от нещо – преди известно време или преди много време. Например блокирано преживяване на нещо ужасно по време на детството ви. Низшият ум е този, който се страхува от Духа и дълбокото емоционално Аз. Не му позволявайте да прекъсне връзката ви с вас самите!
  7. След като сте си задали тези въпроси и сте получили отговорите си, напишете в дневник това, което сте преживели. Писането също е добър начин за общуване с Духа. Нашите духовни водачи идват през нас много лесно, когато пишем. Можете да започнете, като запишете какво сте преживели или какво сте видели в ума си. Можете да пишете за изображението, което Духът ви е показал, или дори можете да зададете повече въпроси на хартия и след това да помолите Духа да напише отговорите. Духът сте ВИЕ. Имате всички отговори, а Духовните водачи са ваши разширения, които не са заключени в начина на мислене, съставляващ вашата реалност. Вие сте Божествени и Всемогъщи. Дълбоко в себе си Вие сте Светлината и Пътя. А това е вълнуващо, нали?

Шамански възглед за психичното здраве: Духът гледа на чувствителността като на покана

Психосоматичната техника „Разговор със симптом“ е изход от положението „жертва на обстоятелствата“

Как влюбването в болестта може да лекува според д-р Синелников