Морган Фрийман попита веднъж будистки монах какво означава „чудо“

0
6536
прочитания
Buddhist Monk Explains The Meaning Of ‘MIRACLE’ And It’s Life-Changing

Според стандартното определение чудо е всяко внезапно и почти невъзможно положително събитие, необяснимо от официалната наука, вероятността от което е изключително ниска.

                Ясно е, че чудесата се считат за прерогатив на висшите сили и те са първото доказателство за съществуването на божественото.

                Известният актьор Морган Фрийман искрено се интересуваше от въпроса за истината на чудесата.  Затова когато срещна будистки монах, го попита дали самият той може да върши чудеса.

                Отговорът, който получи, се оказа напълно различен от това, което актьорът очакваше и той промени неговото разбиране за чудото.

Монахът му каза, че истинските чудеса в този свят са способността да се обича, способността да се лекува и способността да се помирява.

Да бъдат изцелени, да бъдат обичани и да имат способността да се помиряват, са истински чудеса, защото те могат да променят хората и техния живот.

Духовна практика е всеки човек, който срещнеш, всяка дума, която чуеш или е казана по твой адрес

                Вместо да се надявате, че ще се сблъскате с чудо по вашия житейски път, трябва да запретнете ръкави и да започнете сами да вършите тези чудеса.

                Цялата болка и тъга в света днес е заради това, че вместо да работим по най-добрия начин, за да бъдем промяната, която искаме да видим, чакаме друг да дойде и да ни избави. Всеки един от нас може да прави чудеса, ако твърдо реши какво иска да прави и работи за това.

Ако притежаваме разум, колкото една гъска

                Самият Фрийман вярва, че всички ние можем да постигнем много повече от това, което смятаме, че можем.

                Вярата в чудеса означава вяра, че в живота ни е скрито нещо много по-дълбоко от това, което е видимо на повърхността. Това изисква да се приеме факта, че всички сме свързани от нещо по-голямо от всеки един от нас поотделно. Способността да направиш чудо през по-голямата част от живота си се крие в нас самите.