Гимнастика на изобилието от Ирина Глоба

0
3333
прочитания

         В света всичко е взаимосвързано. Всяка наша мисъл остава отпечатък в определена област на тялото. Тялото помни и съхранява всички човешки преживявания за много дълго време. Например, когато нерешен проблем ви измъчва продължително време, той може да се яви като причина за образуване на ХРОНИЧЕН БЛОК в тялото ви. Създавайки фон във вашето вибрационно поле, такъв блок привлича ситуации, подобни на проблема, който е причинил възникването му. Подобното привлича подобно. Тялото без хронични блокове е отлично средство за всяка практика, тъй като чрез него е много по-лесно да се предава и провежда енергия. Такова тяло е по-младо и по-здраво. С други думи, много неща зависят от това как работят мислите и чувствата ви.

         Всяка част от тялото съхранява блоковете, отговорни за различни сфери на живота и преживяванията. Наборът от блокове в различни части на тялото съставя общата картина на конкретен човек. Всеки човек и неговата карта на тялото са чисто индивидуални и това съответно налага необходимостта от индивидуален подход.

„Горе ръцете!“ или за ползата от вдигнатите ръце

         Чрез тялото можете да разберете абсолютно всичко за човек и какво се случва с него по всяко време. Например, ако човек има някакви проблеми, горната част на гърба му се огъва постепенно.

ЗА КАКВО ОТГОВАРЯТ ЧАСТИТЕ НА ТЯЛОТО?

Краката са отговорни за пътя напред. Кракът, завит навътре, показва, че човекът затваря своя собствен път, не е готов да използва всички възможности, които му предоставя животът. Левият крак припокрива личния живот, а десният крак – социална сфера. Има изключения, но много рядко. Позициите на стъпалото влияят върху състоянието на ануса, бъбреците, долната част на гърба, таза. Ако при седене краката са широко раздалечени – това е по-отворена позиция в живота, ако са сгънати – затворено положение. Ако една жена стиска коленете и горната част на крака в седнало положение, това показва сексуална скованост или твърде строго възпитание.

Сърцето изразява любов към себе си, любов към света, любов към Бог.

Ръцете на първо място, изразяват общителността, нежността или сковаността на човека. Чрез определени движения може да се определи колко алчен или щедър е човек и да се проследят основните свойства на характера му.

Раменете показват степента на натоварване – на емоционалният товар от случващото се в живота.

Шията има много аспекти – житейски път, сила и т.н.

5 основни пилатес упражнения за здрав и изправен гръб

КАК ДА СЕ ПОДОБРЯТ АСПЕКТИ ОТ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА С ПОМОЩТА НА ДВИЖЕНИЯ?

         Правейки определени движения, можете да настроите себе си за това, от което се нуждаете. Например, трябва да отидете на коктейл. Някои хора „тичат“ из залата, общуват с всички, а други застават в ъгъла и чакат някой да се приближи до тях. Ако сте от вторите, а трябва да говорите с всички, тогава с помощта на физически упражнения за 15 минути можете да се приведете в състояние, когато ще „летите“ из залата.

         Можете да премахнете всеки синдром – блокът се отстранява постепенно от тялото, което изисква намерение и действия. Когато блокът бъде напълно отстранен, се появява обратен импулс към подкорието на мозъка – и човек започва да възприема едни и същи неща по различен начин. Отношението му се променя, вследствие на което се привличат други ситуации. Има цяла система от упражнения, насочени към работа на микромускулите. Обикновено по време на физическо натоварване работим с най-силните мускули, а за нас е важно да укрепим малките мускули, които поддържат гръбначния стълб.

ГИМНАСТИКА НА ИЗОБИЛИЕТО ОТ ИРИНА ГЛОБА

         Позната е специална гимнастика, която активира области на тялото, отговорни за паричния поток и промяната на отношенията с енергията на парите. Тя се състои от три етапа.

Първи етап – настройка

 • Застанете изправени, гърбът е прав, тялото е напълно отпуснато.
 • Фокусирайте се върху дишането.
 • Представете си картина, която за вас символизира състоянието на изобилие, благоденствие, богатство.
 • Усетете състоянието, което ще изпитате, когато получите това, което искате.
 • А сега си представете, че тази картина се намира точно пред нас на нивото между веждите и е вписана в топка блестяща златна светлина. Запазваме този образ в продължение на цялата гимнастика.

Вторият етап – загряване (подготовка на тялото)

 • Коленете са леко присвити. Стъпвайте на едно място за 1 минута (по този начин загрявате краката и укрепвате връзката със земята).
 • Раздалечете краката на ширината на раменете. Правете кръгови движения с колене. За да направите това, приклекнете леко, обръщайки коленете надясно, след това направете с тях кръг на ляво и подравнете. Направете същото в обратна  посока. Упражнението се изпълнява 10 пъти в двете посоки.
 • Изходна позиция: отново краката са разтворени на ширина на раменете, коленете са леко сгънати. Правим движение на таза от едната страна до другата страна, като същевременно не променяме положението на коленете. Тазът не трябва да стърчи назад. Упражнението се изпълнява 10 пъти.
 • Правете кръгови движения с рамене назад, 10 пъти в забавено движение, 10 пъти бързо.
 • Енергично разтривайте китките на ръцете една с друга.

Третият етап – активиране

 • Освобождаване от материалната загриженост. Краката са отворени на ширината на раменете. Коленете са присвити. Правете възможно най-бързите движения на таза напред и назад, като се опитате да отпуснете напълно областта на опашната кост.
 • Изграждане на сърцевината на живота. Издърпваме таза напред, стискайки задните части, ануса, вътрешните мускули в долната част на корема. С импулса на това движение вие се простирате сякаш по вълна, със стремеж на цялото тяло отдолу нагоре към върховете. Трябва да почувствате, че гърбът ви е опънат с желанието да се изкачите нагоре.
 • Основно упражнение. Задържайки предходната позиция, докато вдишвате, мислено изтеглете струята златна светлина от топката с желаната картина (вижте първия етап) в областта на веждите и я оставете да премине до нивото на слънчевия сплит. На издишването, протегнете корема и гърдите напред, освобождавайки зоната на диафрагмата. Фиксирайте се в това положение за 2-3 секунди с усещането за топката златисто сияние в зоната на слънчевия сплит. Повторете упражнението 7 пъти.

Въз основа на интервю с Ирина Глоба, публикувано в списанието „Колесо Жизни“ № 085  „Деньги: медовый месяц“

Превод и редакция: Нора Николаева

https://kolesogizni.com/zdorove/gimnastika-izobilia