Хо’опонопоно е древен хавайски метод „да сложиш нещата в ред“

0
9272
прочитания

Преведено от хавайски, думата Хоопонопоно означава „поправете грешката“ или „направете го така“, т.е. означава начин за решаване на проблеми и трудности.

Хоопонопоно е метод, който помага да се премахнат, неутрализират и изтрият грешки и разрушителни програми. Според този метод всички хора са отражение на вътрешните ви блокажи. Няма нужда да се борите с другите, вие трябва да осъзнаете, че те ви отразяват. Целта е човек да се отърве от блокажите на спомени и преживявания, да достигне до „зануляване“, вътрешен мир и в последствие да постигне единство с Божественото съзнание, което е присъщо на всеки човек – сливането с потока на изобилието и получаването на вдъхновение и идеи.

Как да генерираш лична сила

Основни принципи:

  1. Невъзможно е да разберете и контролирате всичко наоколо

Невъзможно е да знаете всичко, което се случва около вас. Вашето тяло и мозък се саморегулират точно сега, без каквото и да било ваше участие. В атмосферата има много невидими сигнали, обхватът на който е много широк – от радиовълни до мисловни форми. Не можете да възприемате всички тези сигнали.

Вие участвате в създаването на собствената си реалност точно сега, но това се случва несъзнателно, без каквато и да е осведоменост и контрол от ваша страна. Ето защо можете да мислите положително и пак да останете в нужда. Творецът не е вашият съзнателен ум.

  1. Вие не контролирате всичко

Очевидно, ако не знаете всичко, което се случва, не можете да го контролирате.

Това е просто капан на вашето Аз, което ви кара да мислите, че светът се управлява от вашите заповеди. Тъй като вашето Аз не може да види какво се случва в света в момента, не е разумно да го оставяте да решава какво е най-добро за вас. Имате право на избор, но не можете да управлявате събитията.

Можете да използвате вашето съзнание, за да изберете това, което предпочитате да преживеете (изпитате), но трябва да позволите да се реши за вас, дали тези събития ще се случат или не, как ще се появят и кога. Тук ключът е подчинението.

  1. Вие сте в състояние да излекувате всички, които срещате в живота

Каквото и да се появява в живота ви (независимо под каква форма), то се поддава на изцеление само защото е в сферата на вашето действие. Най-важното е, че ако можете да го почувствате, вие можете да го излекувате. Ако видите в някой друг проблем и това ви притеснява, то вие можете да го премахнете (да се излекувате).

Може да нямате и най-малката представа защо това се е случило в живота ви или защо такива обстоятелства са се развили, но трябва да приемете това, защото не знаете нищо за него. Колкото повече излекувате това, което е по пътя ви, толкова по-чист ставате и толкова по се приближавате до това, което желаете, тъй като освобождавате енергията, която може да се употреби във връзка с други проблеми.

  1. Вие сте изцяло отговорен за целия си житейски опит

Всичко, което се случва в живота ви, не е по ваша вина, но вие носите пълна (100%) отговорност за събитията. Личната ви отговорност се простира далеч отвъд това, което казвате, правите и мислите. Включва това, което другите казват, правят и мислят в живота ви.

Поемането на пълната отговорност за събитията в живота ви означава, че ако в живота ви има човек, който има проблем, тогава това ще бъде вашия проблем. Този принцип е тясно свързан с предишния принцип, че можете да излекувате всички, които срещате по пътя си. По този начин нямате право да обвинявате никого или нещо за това, което се случва. Можете само да поемате отговорност, което означава да приемете какво се случва, да го разпознавате и да го обичате. Колкото повече излекувате това, което е по пътя, толкова по-силна е връзката ви с източника на живота.

  1. Вашият билет към липсата на ограничения е повторението на фразата „Обичам те“

Пропускът, който ви води в света отвъд границите на постижимото, от изцелението до изпълнението на желанията, е простата фраза „Обичам те“. Повторението на тази фраза към Бог пречиства всичко във вас, позволява ви да усетите чудото на този момент – липсата на ограничения. Идеята е да обичаш всичко наоколо. За да обичате наднорменото си тегло, проблемното дете, съсед или съпруг, да обичате всички тях. Любовта трансформира енергията и я освобождава. Фразата „Обичам те“ служи като магическа парола за усещането на Бога. Безусловната любов към себе си, към Бога, към хората и света лекува, помага, очиства и дава светлина.

За любовта, която те тласка напред

  1. Вдъхновението е по-важно от намерението

Намеренията са играчките на ума, а вдъхновението е указание от Бога. В един момент се подчинявате и започвате да слушате, вместо да питате и очаквате. Намерението е опит да се контролира живота на човек въз основа на ограничената визия на вашето Аз.

Вдъхновението получава послание от Бога и действа според това послание. Намеренията работят и дават резултати, вдъхновението работи и твори чудеса.

***

Според хавайския метод Хоопонопоно могъщите изрази, които се използват за разрешаване на проблеми и трудности в живота, са четири: „Обичам те! Съжалявам! Моля те, прости ми! Благодаря ти!“

Независимо чий е проблемът, той може да бъде преодолян с тяхното повторение. Макар в началото да не се изпитват въпросните чувства, многократното изричане на тези фрази привлича благословия, задвижва безотказен механизъм за справяне с проблемите чрез промяна на отношението към тях, т.е. промяна в нас и от там – преобразувания в нашия живот.

***

Древният изцеляващ метод e познат благодарение на хавайката Морна Наламаку Симеона, потомствена шаманка кахуна, която през 1983 г. е призната за Живо Национално Съкровище от щата Хавай. За метода Хо’опонопоно можете да научите повече от книгата „Абсолютна неограниченост“, с автори Джо Витале и хавайския терапевт д-р Хю Лен.