Мисли на Учителя за косата

0
5270
прочитания

Косите са антени, чрез които човек се съобщава с невидимия свят. Какъв по-добър чадър искате от косата? Тя пречупва светлината правилно, намалява така силата й, че се възприема безболезнено и безопасно.

Космите на човешката глава представляват антени, чрез които човек приема знания от висшите светове. Като разчесва косата си, човек поставя всяка антена на мястото.
Чрез космите човек се свързва с духовен свят. Ето защо не ги хвърляйте дето попадне. Събирайте ги в плик, а когато отидете на планината, накладете огън и там ги изгорете. Също така събирайте и ноктите си и ги изгорете заедно с космите.
Всяка дисхармония в мислите и чувствата се отразява върху космите. Следователно, от космите ще познаваш хода на твоите мисли и чувства. Носете в джоба си по едно малко гребенче, да можете, макар и по механичен начин, да регулирате своите мисли и чувства. И по 10 пъти на ден да оправяте косата си, не е много.

Някои ме питат защо нося дълга коса. Причината е проста: за здраве. Дългата коса задържа повече електричество и магнетизъм. Като реже косата си, човек се лишава от тая енергия. Аз не одобрявам рязането на косата. Добре е косата да стига на дължина поне до долната част на ухото.
Ако човек е събрал много магнетизъм в себе си, добре е да отреже косата си, това е даже здравословно за него. Късите коси придават повече електричество в организма.
Американците считат за правилно всеки мъж да бъде без мустаци и брада за по-голяма чистота. То е необмислена работа. Като бръснат брадата си, те излагат гърлото си на простуда. Освен това, колкото по-често се бръсне брадата, космите стават по-дебели, от което човек започва да огрубява. Щом природата е създала космите за човека, тя е вложила някакъв смисъл в тях. От нас се изисква да ги регулираме, да знаем как да направляваме своите мисли и чувства.

  • Ако отправяте често мисълта си към корените на космите, в продължение на една година вие ще постигнете много нещо: космите ви ще се заздравят и ще пораснат.
  • Ако цяла година ядеш коприва, косата ти ще почернее. Яжте повече коприва и спанак за да почерните косата си.
  • Окапването на косата се дължи на безпокойства, страхове, смущения.